Monday 25 September 2017

Het belang van een open hartchakra & (chronische) aandoeningen / The significance of an open heartchakra & (chronic) conditions

~ for English please scroll down halfway through this page ~      
New beginnings are often disguised as painful endings ~  Lao Zu ~


Lieve lezers,
In dit blog zal ik ingaan op het belang van het hartchakra bij (chronische) aandoeningen.
Zoals velen die mijn blog eerder gelezen hebben weten, ga ik al vele jaren een pad van healing en transformatie om mijn chronische aandoening (ME) te keren. De reguliere geneeskunde in Nederland heeft tot op heden geen goede oplossing maar dat brengt mij er niet toe om dan maar mijn "tijd uit te zitten". Ik geloof oprecht dat er wel een oplossing is alleen niet via de aanpak die er momenteel is.
In mijn ogen is een holistische visie nodig in geval van ziekte en daarin word ik gesterkt door het onderricht van Master Sha en de vooruitgang die ik daarmee heb gerealiseerd.
Onlangs zag ik een berichtje op Facebook waarin iemand een behoorlijk doemscenario beschreef voor mensen met ME. Dat heeft mij geïnspireerd om dit blog te schrijven en een andere kant te belichten, maar deze informatie kan ook interessant zijn voor mensen met een andere al dan niet chronische aandoening!

Geloof ik dat ME een fysieke aandoening is. Jazeker, want ik weet dat ik een virus had wat niet op de juiste wijze behandeld werd en ongelooflijk veel schade heeft aangericht in mijn fysieke lichaam in de jaren erna. Maar er bleef altijd een stemmetje in mij praten die bleef vragen waarom mijn lichaam niet in staat was om dat virus te verwerken. Is het werkelijk een gebrek aan de juiste behandeling of is er wellicht iets anders dat ook een rol speelt. Mijn gevoel zei me dat alles met elkaar verbonden is, ziel, hart, geest en lichaam en dat je een ziekte niet kunt zien als een geïsoleerd aspect en derhalve alleen de behandeling van het lichaam misschien niet voldoende was. Alles is namelijk met elkaar verbonden. Emoties, psychische processen en spiritualiteit zijn ook van invloed op en verbonden met een fysieke aandoening.

In de afgelopen jaren heb ik me verdiept in het onderricht van Dr. en Master Zhi Gang Sha omdat het mij een veel breder perspectief gaf dan de reguliere geneeskunde, die zich voornamelijk richt op lichamelijk onderzoek en het behandelen van symptomen via medicatie.

Zo leerde ik dat de grondlegger van het Boeddhisme, Shi Jia Mo Ni Fuo (Siddhartha, Guatama Boeddha) in zijn tijd op Moeder Aarde 49 jaar heeft lesgegeven en een van zijn leringen was:
Alle ziekten ontstaan vanuit het hart. Het hart genezen betekent alle ziekten genezen.

In de Traditionele Chinese geneeskunde worden de emoties en de energie betrokken bij de behandeling.

En in de boeken van Master Sha staat dat alle heling begint met het helen van hart en ziel. Heling begint van binnenuit. Alle ziektes komen voort uit het hebben van blokkades op het niveau van de ziel, het hart, de geest of het lichaam. En een ziek lichaam is het gevolg van blokkades op één van die niveaus, waarbij de blokkades op de ziel en in het hart de belangrijkste zijn. De ziel is de baas en blokkades op de ziel worden gevormd door (negatief) karma of negatieve herinneringen. Los deze blokkades op de ziel eerst op en dan zal de verandering op het niveau van het hart, het bewustzijn en het lichaam volgen.

Het hart is de ontvanger van de boodschappen van de ziel. In het hart kunnen ook blokkades zijn, zoals woede, gebrek aan wijsheid, hebzucht, onzuiverheid, veroordeling etc. Ook de mind kan blokkades hebben, zoals negatieve gedachtepatronen, negatieve overtuigingen, negatieve houdingen, ego, gehechtheden. En er kunnen blokkades zijn in de energie en de materie die problemen kunnen veroorzaken om of in de cellen.
In plaats van alleen de materie te onderzoeken en te behandelen, waarbij vele dokters zeggen dat er geen oplossing is voor ME, ben ik het vanuit een andere visie gaan bekijken. Mij gaf het zoveel hoop. Het gaf mij een verklaring waarom de behandelingen tot dusver niets hadden gedaan voor mij. De zielenblokkades waren niet betrokken bij de behandeling en derhalve niet opgelost... Dus nu had ik een verklaring gevonden in het onderricht van Master Sha, ik had motivatie en de methoden om er wat mee te doen. Dat wil echter niet zeggen dat het makkelijk is. Je kunt het zien als een ui die afgepeld moet worden en er zijn vele lagen om tot de kern te komen. Je wordt daarbij flink met jezelf geconfronteerd, maar niemand heeft ooit gezegd dat opknappen makkelijk zou zijn, toch? Het vooruitzicht van ziek blijven vond ik echter erger.

Ik wist dat er een gebeurtenis in mijn leven was die mogelijk een grotere rol had dan ik toentertijd besefte. Iemand van wie ik heel erg veel hield nam een beslissing zonder mij de waarheid te vertellen. Ik voelde het, maar wat kan je doen als iemand je de waarheid niet kan of wil vertellen, dan sta je behoorlijk machteloos en het verlies brak mijn hart.
Met alle kennis die ik nu heb, is het makkelijk praten en terug redeneren maar toentertijd was ik niet bij machte om anders te reageren dan ik toen deed. Het niet horen van de waarheid brak mijn hart en de pijn deed mij mijn hart en mijn open spirituele kanalen (deels) sluiten. Ik wilde niet meer zoveel voelen of zien en met die beslissing heb ik waarschijnlijk het proces in gang gezet. Het sluiten van het hartchakra heeft heel grote gevolgen. Korte tijd later werd er een virus aangetoond en dat werd niet goed behandeld. Het virus moet zelf weggaan werd mij gezegd, maar mijn lichaam was daar niet toe in staat en de ernst van de klachten nam ieder jaar toe.
Ik noem het vaak zelf een beetje sarcastisch: "Ik verloor mezelf, maar kreeg ME".

Toen ik mijn hart en mijn spirituele kanalen sloot, verloor ik eigenlijk het contact met mezelf. Was ik me daar toen van bewust, nee, zeker niet. Achteraf is het makkelijk te zeggen, had ik toen maar anders gehandeld. Maar met de kennis die ik toen had, wist ik niet hoe ik anders moest handelen.Zeg ik daarmee dat ik ziek ben geworden door de beslissing van die ander. Absoluut niet. Het was mijn eigen reactie die voor een kettingreactie zorgde en mijn lichaam de kracht ontnam om een virus te boven te komen. En dat virus kon daardoor voor onbeschrijflijk veel ellende zorgen.

In het Tao Song Tao Dance Book van Dr. en Master Zhi Gang Sha, pagina 120, vond ik nog meer inzicht in het mogelijke gelijk van mijn voorgevoel. Het hartchakra, of zoals Master Sha het noemt, het vierde zielenhuis, is een ruimte ter grootte van je vuist, achter je borstbeen. Dit zielenhuis (hartchakra) is van groot belang.

 • Het hartchakra is zeer belangrijk voor je spirituele kanalen.
 • Het is het centrum dat verbonden is met het gehele emotionele lichaam. 
 • Het is verbonden met 3 belangrijke Elementen uit de Chinese Geneeskunde:
  Vuur Element (hart, dunne darm, tong, bloedvaten, depressie en opwinding),
  Metaal Element (longen, dikke darm, huid, neus, verdriet/rouw),
  Aarde Element (milt, maag, mond, lippen, tandvlees, tanden, spieren en zorgen maken, immuunsysteem)
 • Het hartchakra is ook van belang voor de heling van het hart- en vaatstelsel, het ademhalingsstelsel, het lymfevaatstelsel en het maag-darmstelsel.
 • Daarnaast is dit vierde zielenhuis / hartchakra het centrum voor karma, heling, liefde, vergeving, compassie, licht, levenstransformatie en verlichting.
 • Maar ook voor het spreken van de waarheid is dit hartchakra van groot belang.
 • En tenslotte, doch zeker niet het minst van belang, het is het centrum dat betrokken is bij de ontwikkeling van Qi, de vitale energie of levenskracht.

Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van depressie of verdriet zal dit doorwerken in je hartchakra en er zal zich een blokkade kunnen vormen door de emoties. Maar het kan ook andersom gaan, wanneer er een probeem is met het lymfevaatstelsel dan zal dit ook een blokkade in het hartchakra vormen en dit kan dan doorwerken op een van de andere daarmee verbonden systemen en bijvoorbeeld depressie of verdriet bevorderen. Maar dus ook je immuunsysteem en vitale energie beïnvloeden...
Het helen en openen van dit chakra/zielenhuis kan vele aspecten van iemands spirituele, mentale, emotionele of fysieke lichaam ten goede beïnvloeden, omdat het met allen verbonden is.

Tja, je begrijpt waarschijnlijk wel dat voor mij er een paar puzzelstukjes op zijn plek vielen omtrent wat de gevolgen waren van mijn onbewuste handeling om mijn hart/hartchakra en spirituele kanalen (deels) te sluiten. Ook het werken op de strafsector van de rechtbank heeft mij geen goed gedaan. Dat is geen fijne plek om te werken met open spirituele kanalen zullen we maar zeggen en heeft grote impact gehad op mijn hartchakra.

Toen begon de lange weg terug naar het openen. Er zijn vele oefeningen en remedies te vinden in vele verschillende vormen en modaliteiten. Voor mij bleek de methode ontwikkeld door Dr. en Master Sha zeer effectief. Waarom? Omdat in deze technieken tegelijkertijd gewerkt wordt aan de blokkades in lichaam, geest, hart en ziel! Die zielenblokkades had ik nog nooit eerder mee gewerkt en daarmee aan de slag gaan bracht voor mij een groot verschil!

Master Sha heeft heel veel ervaring als arts in de westerse geneeskunde, arts in de TCM en Acupunctuur, Master in verschillende disciplines, als spiritueel healer en hij heeft al die ervaring gecombineerd en een methode ontwikkeld die gebaseerd is op de volgende stelling:
Om gezondheid terug te brengen dienen de blokkades op ziel, hart, geest en lichaam getransformeerd te worden. Karma (positief of negatief) is de grondoorzaak van al het succes en alle tegenslagen in het leven, waaronder gezondheid, relaties en financiën.

Hij geeft vele methoden en krachtige oefeningen om met die blokkades aan de slag te gaan. Hij combineert al zijn kennis en ervaring in de Vijf Krachttechnieken.
Elk van die technieken afzonderlijk is al krachtig, maar tezamen zijn ze nog veel krachtiger en zo kunnen blokkades op ziel, hart, geest en lichaam oplossen, stap voor stap.

Door deze toe te passen was ik in staat om stap voor stap verandering in mijn situatie te brengen. Je vraagt je misschien af, werkt dat wel? Is het niet te simpel?
Mijn ervaring en die van velen met mij, is dat het zeker werkt! Maar het kost tijd. Vele mensen geven als ze ziek worden hun eigen kracht uit handen en gaan naar iemand toe om te vragen hoe ze hun gezondheid terug kunnen krijgen. De medische wereld kan heel veel doen, echter wanneer ze het even niet weten, betekent het niet dat er helemaal geen oplossing is. Vergeet dan niet dat we zelf heel veel kunnen doen! Het menselijk lichaam is tot veel in staat als we de signalen leren begrijpen. We zullen dan meer tijd en aandacht moeten steken in het zelfhelend proces en onze kracht terugnemen.
De oefeningen van Master Sha helpen om je kracht te versterken en je proces in eigen hand te nemen.
Verwacht geen verandering binnen een uur, als er sprake is van zo een langdurige en vergevorderde aandoening als ik dat had of als je al jaren pijn hebt. Het doen van de oefeningen is nodig. Zie het maar als een studie, ook daar moet je tijd in steken en oefenen. En als je goed wilt worden in een specifieke sport zul je ook moeten trainen. Zo is het ook met het transformeren van blokkades, het vergt oefening, discipline en tijd.

Oefening, geduld, volharding en hulp van de mensen om me heen brachten me stap voor stap verder.
Mijn hart ging weer open, mijn organen werden sterker, mijn energie kwam langzaamaan terug, maar ik voelde dat er nog steeds een diepe laag in mijn hart gesloten was. En hoe ik ook mijn best deed, het leek wel of ik daar nog steeds geen toegang toe kreeg.
Tot onlangs iemand anders waar ik heel veel van houd een beslissing nam en de waarheid achter die beslissing voor zichzelf hield. Het was in feite een soortgelijke situatie als waar het 23 jaar geleden allemaal mee begon en de pijn was immens groot. Niets gebeurt echter zonder reden en je hebt altijd een keuze.
Ik kon dezelfde beslissing nemen als toen, of met alle kennis die ik nu heb, dit verlies gebruiken om de situatie ten goede te keren. Een tweede kans om nu te laten zien dat ik nu anders kan reageren.
Ik herinnerde me de uitspraak van Leonard Cohen:


There is a crack in everything. That's how the light gets in.


En mijn hart was door de pijn open gekraakt, dus de perfecte kans om zoveel mogelijk licht naar binnen te brengen. Licht heelt, voorkomt ziekte, zuivert en verjongt ziel, hart, geest en lichaam en dat was nu precies waar ik al die jaren naar op zoek was en ook door Master Sha in opgeleid was.

Er is een oud gezegde: daar waar gouden licht straalt, zal alle ziekte verdwijnen. 
Gouden licht komt vanuit de Bron, van de Tao, van de Divine, van de spirituele vaders en moeders en van je eigen ziel.

Ik had alle theorie, praktische oefeningen, healingstransmissies ontvangen om licht te brengen voor mezelf en anderen. En kon dus licht brengen in mijn opnieuw gebroken hart. Daarnaast heb ik blessings ontvangen van mijn leraren.
En ik voelde hoe ik door die laag waar ik een soort van plafond had bereikt heen begon te breken.Het hart en het hartchakra, de emoties worden helaas weinig meegenomen in een behandeltraject voor ME. Ook de basisenergiecentra zoals de Onderste Dan Tian en de Kundalini (beide energiecentra zijn belangrijk voor energie, vitaliteit, immuniteit en uithoudingsvermogen) worden zelden versterkt. En de ziel komt al helemaal weinig onder de aandacht.
Vele behandelingen richten zich op het fysieke lichaam of het trainen van de mind.
Mijn persoonlijke ervaring is dat de ziel en de emoties de grootste rol speelden in mijn ziekte- en helingsproces en zeker niet vergeten mogen worden. Voor mij lag daar de sleutel waarom mijn lichaam niet reageerde op reguliere behandelmethoden, want zoals ik in andere blogs al schreef: de ziel is de baas, het hart is de ontvanger, de mind is de processor, en het lichaam manifesteert. Het richten op het behandelen van het lichaam alleen, was in mijn geval niet zinvol. Nogmaals, daarmee stel ik dus duidelijk niet dat het tussen de oren zit, wel dat een holistische visie in mijn ogen meer kan brengen dan behandeling van het lichaam alleen.

Ik deel dit om aan te geven dat er vele aanleidingen zijn waarom we ziek kunnen worden, en er ook vele wegen zijn om heling te brengen. Uit iets negatiefs kan ook iets positiefs voortkomen en er kan wel degelijk een weg terug zijn. Het hoeft niet per definitie te leiden tot dat doemscenario wat iemand anders op Facebook had geplaatst en het hoeft niet zo te zijn dat er geen hoop is. Wachten op een medicijn, wat er wel of niet gaat komen, zag ik persoonlijk niet zitten en daarom ben ik deze weg gegaan.
Dit is mijn persoonlijke healing journey. Werkt het op deze manier voor iedereen hetzelfde? Nee, uiteraard niet. Iedereen heeft een persoonlijk verhaal, andere gebeurtenissen in zijn of haar leven en andere blokkades op ziel, hart, geest en lichaam. Maar er zijn methoden om met die blokkades aan de slag te gaan. Je kunt heel veel zelf, indien je de juiste zelfhelingstechnieken kent en weet hoe je die blokkades kunt oplossen. Het kan niet zo zijn dat als de reguliere geneeskunde geen oplossing biedt, dat je dan met lege handen staat. Er zijn teveel gevallen bekend in de geschiedenis waarin het schijnbaar onmogelijke werd gedaan.  Daar haal ik mijn inspiratie uit :)


Inspiring story


The frogs and the towerThere once was a bunch of tiny frogs...... who arranged a running competition. The goal was to reach the top of a very high tower. A big crowd had gathered around the tower to see the race and cheer on the contestants...


The race began...

Honestly, no-one in crowd really believed that the tiny frogs would reach the top of the tower. You heard statements such as:

"Oh, WAY too difficult!!"

"They will NEVER make it to the top".

"Not a chance that they will succeed. The tower is too high!"

The tiny frogs began collapsing. One by one...

... Except for those who in a fresh tempo were climbing higher and higher...

The crowd continued to yell

"It is too difficult!!! No one will make it!"

More tiny frogs got tired and gave up...

...But ONE continued higher and higher and higher...

This one wouldn't give up!

At the end, everyone else had given up climbing the tower. Except for the one tiny frog who, after a big effort, was the only one who reached the top!

THEN all of the other tiny frogs naturally wanted to know how this one frog managed to do it?

A contestant asked the tiny frog how the one who succeeded had found the strength to reach the goal?

It turned out...

That the winner was deaf.

~ ~ ~

“We would accomplish many more things if we did not think of them as impossible.” – Vince LombardiIk weet niet hoe vaak ik in mijn leven gehoord heb: "Barbara, deze situatie is/jij bent te moeilijk, ik weet niet hoe ik je helpen moet."
In het begin had ik echt zo iets van, als zij het al niet weten... hoe moet ik het dan weten?
En toen las ik één van de quotes van Master Sha:

You have the power to heal yourself. Do a good job!


Wat een heerlijke quote.... Daar kon ik wat mee :)
Deze soulfulness technieken die ik heb gebruikt zijn te gebruiken als aanvulling op elke andere behandeling en hebben mij veel gebracht. Ik heb daarnaast heel veel hulp ontvangen van Master Sha, want ik ben niet het type dat zegt "Ik ben mijn eigen Guru, ik heb niemand nodig." Ik ben me er heel goed van bewust dat ik absoluut niet alles weet en ik ontvang dus graag hulp van iemand die vele jaren ervaring heeft en die beter in staat is om mijn blinde vlekken te herkennen en heb veel blessings ontvangen om het zelf-helend proces te versnellen. Ik ben dankbaar voor al de hulp en het onderricht dat ik ontvangen heb.

Wat ik graag met dit blog wil meegeven is, dat als je een diagnose hebt ontvangen, want naar een daarvoor opgeleid arts gaan is wel degelijk van belang, en er is geen goede reguliere behandeling voorhanden, dat het dan niet hoeft te betekenen dat er geen hoop meer is. Of dat je moet wachten tot er een onderzoek gedaan is en er een medicijn is ontwikkeld.
In het onderricht en de boeken van Master Sha wordt keer op keer gezegd, dat als er sprake is van ziekte (welke dan ook) er sprake is van een blokkade op de ziel. En daarmee kan je aan de slag! Zelfs liggend in bed...
In mijn geval hielp een reguliere behandeling niet, maar deze methode die bij soulfulness gebruikt wordt, waarbij blokkades op alle 5 de lagen van het mens zijn tegelijkertijd aangepakt kunnen worden, die heeft mij een levenskwaliteit teruggegeven die ik lange tijd (10 jaar in bed) heb gemist. Daarnaast merkte ik, dat door deze methode toe te passen, andere methoden (waaronder fysiotherapie en supplementen) die voorheen niet hielpen, nu wel het beoogde effect kregen. Die behandelingen werden effectiever en zo kon er een herstel plaatsvinden.
En ik zie dat met vele mensen om me heen met andere aandoeningen, bij wie het op een gelijke manier werkt.
Ik hoop dat deze inzichten die ik heb verkregen, een ander moed en hoop en een lichtpunt kunnen geven om aan vast te houden. Zelf zie ik mijn ziekte graag als een lange zoektocht om mezelf weer terug te vinden. En die zoektocht is soms pijnlijk, maar het meest boeiende wat ik in mijn leven heb gedaan.

In de boeken vind je vele oefeningen en diepgaande uitleg. Voel je vrij om in geval van vragen contact op te nemen met mij dan kan ik je misschien op weg helpen, maar houd hoop. Hoop doet leven.

When I let go of what I am, I become what I might be ~ Lao Zu. 


Hieronder volgt een voorbeeld van één van de vele oefeningen die je kunt doen om je hartchakra te openen en te zuiveren:
De energie healing oefeningen en de spirituele healing oefeningen vanuit China, India en andere landen bestaan al heel erg lang, al meer dan vijfduizend jaar en hebben vele mensen geholpen. Tegenwoordig zijn velen de kracht hiervan vergeten, maar als ze niet zo krachtig zouden zijn geweest zouden ze niet zo lang blijven bestaan :)
Deze technieken zijn eenvoudig, maar laat je daardoor niet misleiden. Simpel betekent niet dat ze niet krachtig zijn. Integendeel. De kracht van deze technieken tezamen hebben al vele mensen verbaasd doen staan en hun leven verandert. Probeer het nu zelf!

1) Lichaamskracht: Daar waar je je handen legt, zal je de blessings ontvangen.
We maken gebruik van bepaalde lichaamshoudingen en handposities om de energiestroom en de heling te bevorderen. Daar waar je je handen legt zal de energie naar toe gaan en zal je de voordelen voor heling en verjonging ontvangen.
Ga rechtop zitten met je rug vrij van de leuning van de stoel. En zorg ervoor dat je rug recht is en je kruin en je perineum op één lijn zijn. Zo kan de energie en het licht vrij stromen. Het universele licht kan via je kruinchakra door de andere chakra’s in het midden van je torso naar beneden naar je onderbuik gaan, daar waar de basis energiecentra zich bevinden. Leg één hand op je onderbuik, zodat de energiecentra gevoed worden en je goed gegrond blijft. Leg de andere hand op de plek waar je healing nodig hebt, in dit geval het hartchakra achter je borstbeen.
Zet je voeten op de grond en maak verbinding met Moeder Aarde, zodat je ook op die manier goed gegrond blijft tijdens de oefening.
Sluit je ogen tijdens de oefening.
Haal een paar keer diep adem naar je onderbuik en ontspan je volledig. Hoe meer ontspannen je bent, hoe meer heling kan plaatsvinden.

2) Zielenkracht: Dat wat je aan de hemel, de Tao (Bron) en aan je eigen ziel vraagt, is waar je de blessings voor ontvangt.
Hierbij spreken we de kracht van de ziel aan. We maken contact. We maken hierbij onderscheid tussen de innerlijke zielen en de zielen om ons heen.
We hebben allemaal een lichaamsziel, maar ook de organen, systemen, cellen, DNA/RNA hebben ieder hun eigen functie en ook hun eigen ziel. Deze kunnen we aanspreken om zichzelf te helen. Iedere ziel heeft een groot zelf-helend vermogen en door de ziel aan te spreken kunnen we dat activeren. Jouw lichaamsziel weet wat het gedaan heeft waardoor de karmische blokkades zijn ontstaan. De Divine, Tao, Bron en de spirituele vaders en moeders weten waar de blokkades in ziel, hart, geest en lichaam zich bevinden. Ze weten wat nodig is om te helen. Jouw ziel en de zielen om je heen hebben diepe kennis en wijsheid en kracht om te helpen helen. Het enige wat je te doen hebt is dit te vragen.

Zeg hallo:                            Lieve ziel, geest en lichaam van mijn hartchakra (of noem het deel van het lichaam waar je graag healing voor ontvangt)
Geef liefde:                         Ik houd van je.
Doe een affirmatie:            Jij hebt de kracht jezelf te helen.
Geef een opdracht:             Doe je best.
Uit je dankbaarheid:           Ik ben zeer dankbaar.

Het is belangrijk om liefde te geven aan die plekken die healing nodig hebben. Liefde heeft als eigenschap dat het alle blokkades oplost. Het is vaak zo, dat mensen die bijvoorbeeld last hebben van hun rug of hun knie negatief praten over hun rug of knie, maar die negatieve reacties vergroten de blokkades alleen maar. Liefde geven is veel beter. Het bevordert de healing.

Er zijn ook vele zielen om ons heen. Je kunt hierbij denken aan de lichtwezens, zoals de opgestegen meesters, de goeroes, lama’s, kahuna’s, engelen, aartsengelen, de Divine, de Tao, de Bron. Je kunt ook denken aan de ziel van de zon, de maan, de sterren, de planeten, de natuur. Deze lichtwezens hebben allemaal zeer krachtige zielen en daarmee veel kracht tot het brengen van licht en healing en we kunnen hen vragen om ons te helpen bij het helingsproces. Je kunt ze bij naam noemen als je je bijvoorbeeld heel erg verbonden voelt met een aartsengel, of met Jezus, Moeder Maria, Guan Yin, of je kunt ze allemaal om hulp vragen en hen de keuze laten wie er komt door “alle spirituele vaders en moeders” aan te spreken. Door de lichtwezens om hulp te vragen kunnen we ons eigen helingsproces versnellen, omdat hun zielen zo ontwikkeld zijn en zo zuiver. Zij zijn om ons heen en zijn bereid om te helpen maar ze wachten vaak op ons verzoek. Spreek met oprechtheid en vanuit je hart en ziel en vraag ze om hulp. Je kunt ze allemaal om hulp vragen, maar je kunt hulp niet afdwingen.

Lieve ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­_______ ( noem de zielen om je heen van wie je graag hulp en healing zou willen ontvangen).
Ik houd van jullie, eer jullie en waardeer jullie.
Kom alsjeblieft bij me. Willen jullie mij alsjeblieft helpen bij het helen en openen van mijn hartchakra  of van
 ______ (doe je verzoek)
Lieve alle zielen die ik ooit pijn heb gedaan of gekwetst heb.
Vergeef me alsjeblieft alle fouten die ik gemaakt heb in dit leven en in vorige levens.

Ik kan jullie niet genoeg bedanken.
Dank jullie wel.


Lieve ziel, geest en lichaam van het universele licht,
Ik hou van je.
Jij hebt de kracht mij te helen en om meer licht te brengen in mijn ziel, hart, geest en lichaam.
Doe je best.
Dank je.
3) Geestkracht: Daar waar je je aandacht op richt, is waar je de blessings ontvangt. 

Hierbij maken we gebruik van creatieve visualisatie. Daar waar je je aandacht op richt, gebruik makend van creatieve visualisatie, is waar je de voordelen voor healing, verjonging en transformatie ontvangt. Daar waar je je aandacht op richt gaat het licht naar toe en vindt de healing plaats. Visualiseer hoe gouden licht vanuit 360 graden naar de plek komt waar je de healing wilt ontvangen. Visualiseer het gouden licht op de plaats van je verzoek, in deze oefening het hartchakra, (maar je kunt deze oefening ook gebruiken voor bijvoorbeeld je hart, je lever, je nieren etc.) Het is belangrijk om licht te visualiseren en geen energie. Licht heeft namelijk geen negatieve effecten. Wanneer je je richt op energie kan er een onbalans ontstaan tussen yin en yang. 


4) Ademkracht: Buikademhaling. Als je inademt, dan zet je onderbuik uit. Als je uitademt, dan trekt je onderbuik samen. Volg je eigen natuurlijke ritme. 

Haal diep adem naar je onderbuik en terwijl je inademt visualiseer je dat gouden licht vanuit 360 graden naar de plek komt waar je de healing wilt ontvangen. Ieder ademhaling komt door je neus en door iedere porie van het lichaam om licht te brengen naar de plek waar je de healing wilt ontvangen. Bij iedere uitademing visualiseer je het licht door je hele lichaam.

5) Klankkracht: Wat je chant, is wat je wordt.  

Hierbij maken we gebruik van het chanten van bepaalde klanken en mantra’s. Dat wat je chant, daar vereenzelvig je je mee. Dat wat je chant, is wat je wordt. Het chanten van positieve mantra's heeft dus een gunstig effect op de healing, maar heeft ook een ander effect.
Vele mensen vinden het moeilijk om tijdens het mediteren de geest tot rust te brengen omdat het innerlijke gesprek moeilijk te stoppen is voor hen. Door het chanten van de mantra, voorkom je tijdens het mediteren dat je vervalt in innerlijke discussies of gedachtenpatronen die negatief uitwerken op de meditatie.

We kunnen gebruik maken van de mantra “Universal Light heals me / Universeel licht heelt mij” 

Universal Light heals me / Universeel licht heelt mij

Universal Light heals me / Universeel licht heelt mij

Universal Light heals me / Universeel licht heelt mij 

Universal Light heals me / Universeel licht heelt mij

Universal Light heals me / Universeel licht heelt mij


Je kunt ook chanten:


Universal Light / Universeel Licht

Universal Light / Universeel Licht

Universal Light / Universeel Licht

Universal Light / Universeel Licht

Universal Light / Universeel Licht

Chant voor tenminste 3-5 minuten, in stilte of hardop. Doe dit meerdere keren per dag. Hoe langer je oefent, hoe beter de resultaten kunnen zijn.

Wanneer je in stilte chant zullen de kleinere cellen en ruimtes vibreren. Wanneer je hardop chant zullen de grotere cellen en ruimtes vibreren. In stilte chanten is Yin. Hardop chanten is Yang.
Wissel het af, want daar waar Yin en Yang in balans zijn, zal gezondheid gerealiseerd kunnen worden.
Daar waar gouden licht straalt zal ziekte verdwijnen.

Sluit de oefening af door te zeggen
Hao! Hao! Hao!
Dank je! Dank je! Dank je!
Gong Song! Gong Song! Gong Song!
Hao is Mandarijn Chinees en betekent: Perfect! Wordt gezond!
Gong Song zeggen we tegen de zielen die we gevraagd hebben om te komen en betekent: keer respectvol terug naar de plek waar je vandaan komt of op dit moment nodig bent.
Het uiten van dankbaarheid is heel erg belangrijk. We zeggen het steeds 3x. Het eerste Dank je is gericht aan de Divine, het tweede is gericht aan alle zielen die kwamen om je te helpen bij de oefening en het derde is gericht aan je eigen ziel.

Dit is een hele simpele basisoefening die je kunt doen om meer licht te brengen naar je ziel, hart, geest en lichaam. 

Licht heelt het spirituele, mentale, emotionele en fysieke lichaam.

Licht voorkomt alle ziektes.

Licht zuivert en verjongt ziel, hart, geest en lichaam.

Licht transformeert relaties.

Licht transformeert je werk en financiën,

Licht vergroot de intelligentie.

Licht opent de spirituele kanalen.

Licht brengt succes in ieder aspect van het leven.

Hoe vaker en hoe langer je oefent en je verbindt met het licht, hoe beter het is.

Voor chronische en levensbedreigende situaties, chant dan tenminste 2 uur per dag. Dit mag 2 uur aaneengesloten zijn, maar mag ook verdeeld worden over de dag waarbij je alle tijd tezamen voegt en tenminste twee uur per dag chant..
Je kunt ook chanten terwijl je wandelt, terwijl je doucht, terwijl je auto rijdt (maar sluit dan uiteraard niet je ogen :)). Etc.

Dit lijkt heel erg simpel. Dit lijkt misschien té simpel voor je om te geloven, maar je zult zien dat als je dit regelmatig en consequent doet dat het verandering brengt in hoe je je voelt en in vele aspecten van het leven. De hulp van een mentor of ervaren iemand kan dit proces versnellen.


In liefde en licht,
Barbara

~ True beauty is revealed only if there is light from within ~

Gecertificeerd Soul Healer and Teacher,  Gecertificeerd Soul Communicator (Readings Akasha Kronieken) en Guan Yin Lineageholder


************************************************************************************************

The significance of an open heartchakra & (chronic) conditionsNew beginnings are often disguised as painful endings ~  Lao Zu ~


Dear readers,
In this blog I will write about the significance of the heart chakra in case of (chronic) conditions.
Those, who have read my blog before already know that I am on this journey of healing and transformation of my chronic condition (ME). Conventional modern medicine in my country (the Netherlands) doesn't have an adequate solution so far to treat this condition, but that doesn't mean that I will "just do my time". I truly believe that there is a solution, however not in the conventional way at this time. I believe a more holistic view is needed when there is an illness like this and I feel reinforced in that belief by the teachings of Master Sha and the progress I have experienced because of these teachings.
A while ago I saw a message on Facebook with a very frightening prospect for people suffering from a condition like ME. That inspired me to write this blog. I would like to express another side of this issue, however this information could also be interesting for people with other (chronic) conditions. 

Do I believe that ME is a physical condition? Yes I do, because I know from myself that I have had a virus, not treated in the right way, and therefore the virus was able to wreak havoc in my body for many years. But there was also that inner voice that kept on asking me the question why my body wasn't able to overcome that virus. Is it truly only the lack of the right treatment or was there maybe something else that also could play a vital role in this. I truly felt deep within, that everyting is deeply connected, soul, heart, mind and body. And that you cannot see a sickness as an isolated aspect of your being. Therefore, in my opinion, treatment of the physical body alone would probably not be enough. Everything is interrelated. Emotions, psychological processes, spirituality also have effect on and are connected with the physical illness.

In the past years I have studied the teachings of Dr. and Master Zhi Gang Sha because it has brought me a wider context than conventional medicine had given me so far. Conventional modern medicine mainly focusses on the physical examination and treatment of the symptoms via medicines.

Through the teachings however, I learned about The founder of Buddhism, Shi Jia Mo Ni Fuo (Siddhartha, Guatama Buddha), who offered forty-nine years of teaching in his time on Mother Earth. One of his profound sacred teachings was:
All sicknesses are due to the heart. To heal the heart is to heal all sicknesses.

In Traditional Chinese Medicine they also include emotions and energy healing in the treatment. 

And in the books of Master Sha is clearly stated that all healing starts with healing of the heart and soul. Healing starts from within. All sickness are due to the blockages we have on the soul, heart, mind and body levels. When there is a physical illness, it means that there are blockages on one or more levels. The soul blockages and heart blockages are the most important. Soul is the boss. Blockages on the soul are caused by negative karma or negative soul memories. When you transform these blockages on the soul, then transformation of the heart, mind and body will follow.

The heart is the receiver of the messages from the soul. However, there could also be blockages in the heart, caused for example by anger, lack of wisdom, greed, impurity, judgement and more. The mind can also have many blockages, like negative mindsets, negative beliefs, negative attitudes, ego and attachments. And there can also be blockages in the energy and matter which create issues in or around the cells. 
In stead of focussing only on the matter, while the doctors kept on telling me that they do not have a solution, I invested my time and energy in searching for a different perspective. It gave me so much hope. It gave me an explanation why the treatments so far didn't had the effect I was hoping for. The blockages on the soul level were not included in the treatment and therefore not being removed... So now I had found an explanation in the teachings of Master Sha and I had the motivation and the tools to do something about it. That however doesn't mean that it was easy. You can look at it as if you are peeling an onion. There are many layers which need to be peeled off to get to the core. Nobody however has ever told that healing is easy, right? The idea of being sick for the rest of my life however, for me was the worst case scenario. 

I knew there had been a situation in my life that probably could have played an even bigger role than I had realized back then. Someone I truly loved, made a decision without telling me the truth. I  knew it, I felt it, but what can you do if someone is not able or not willing to tell you the truth. You are actually quite powerless and that loss broke my heart.
With all the knowledge I have now, it is easy to look back and see what I did wrong, however at that time I wasn't able to respond in a different way. Not knowing the truth broke my heart and because of the pain I (partially) closed my heart and my spiritual channels. I just didn't want to feel or see so much anymore and with that decision I probably started the process. The closing of the heartchakra has a lot of consequences. Shortly after that, they found the virus within my blood and it wasn't treated well. They told me the virus had to be healed in time, but my body wasn't able to do that and the symptoms got worse every year.
I often say in a little sarcastic way, that I had lost myself, but got ME. 

When I closed my heart and spiritual channels, I also lost the connection with who I truly am. Was I aware of it at that time, NO, absolutely not. But it is easy to look back and say what was right or wrong and what I should have done differently. At that time, with the knowledge I had at that time, I wasn't able to do things differently. Does this mean that I got sick because of the other person. NO, certainly not! It was my response, that had caused a chain reaction and took away the strength and power within my physical body to overcome the virus. And then the virus could wreck havoc over the years. 

In the Tao Song Tao Dance Book written by Dr. and Master Zhi Gang Sha, page 120, I found deep insights that I was right on with my hunch. The heartchakra, or like Master Sha used to call it, the fourth soul house, is a fist-size space behind your sternum. This soul house (heartchakra) is very significant.

 • The heartchakra has a very important role in opening your spiritual channels.  
 • It is the center that is connected to your overall emotional body.
 • It is the center that is connected to 3 important Elements in the Traditional Chinese Medicine:
  The Fire Element (heart, small intestines, tongue, bloodvessels, depression and anxiety),
  The Metal Element (lungs, large intestines, skin, nose, grief/sadness),
  The Earth Element (spleen, stomach, mouth, lips, gums, teeth, muscles, worry and the immunesystem).
 • The heartchakra is also connected to healing of the circulatory system, respiratory system, lymphatic system and digestive system.
 • This fourth soul house is also the karma center, healing center, and the center for love, forgiveness, compassion, light, lifetransformation and enlightenment.
 • It is also the center for expression and speaking the truth.
 • And last but not least, it is the center which is connected to developing Qi, which is vital energy of life force.
If, for example, you suffer from depression or sadness, this will show as a blockage in your heart chakra. But it could also be the other way around. If you have an issue with your lymphatic system and therefore there is a blockage in your heart chakra, this could also have an impact on other systems or emotions connected with this chakra and for example develop depression or sadness. But in this way, it could also have an impact on your immunesystem or your Qi/vital energy.
To heal and to open this chakra / soul house can benefit many aspects of your spiritual, mental, emotional or physical body, because it connects to them all.

So... you can probably imagine that for me some of the pieces of the puzzle fell into place of what the possible consequences had been of my unconscious action to (partially) close my heart/heartchakra and my spiritual channels. It also was not very helpful to assist the judge in criminal court sessions. The court house is truly not a nice place to be when you have open spiritual channels so to say, and it has had a huge impact on my heartchakra.

Then the long way back to re-open my heart and spiritual channels started. There are many practices and remedies and many different modalities working with the heartchakra. For me the techniques given by Dr. and Master Zhi Gang Sha were very effective. Why? Because these techniques simultaniously work on the blockages on the level of the soul, the heart, the mind and the body. I never worked with the blockages on the soul before, and for me that made a huge difference! 

Master Sha has a lot of experience as a M.D. in Western Medicine, as a doctor in Traditional Chinese Medicine, as a Master in many different ancient disciplines and also as a spiritual healer. He combined all of these experiences and developed a method based on his deep insights: in order to restore health you have to transform the blockages on soul, heart, mind and body.
Karma (good karma and negative karma) is the rootcause of success and failure in every aspect of life, including health, relationships and finances.

He offers different methods and many powerful practices to work with all of these blockages. He combines his knowledge and wisdom in the Five Power Techniques. Each of these techniques in itself is very powerful, however all together they are even more powerful and in this way they can transform blockages on soul, heart, mind and body, little by little.

By applying these techniques I was able to transform my situation little by little. You may wonder, does this really work? Is this not too simple to believe? My experience, and the experience of many others is, that indeed this will work! But it takes time. Many people give away their own power when they get sick, and visit another person to ask what to do to restore their health. Medical professionals can do a lot for you, however when they do not have the right answer to your questions, it doesn't mean that there is no solution at all. Do not forget that we have a lot of power within. The human body is a wonderful creation that can do a lot, if only we learn to understand the signals. We have to focus our time and attention to our self-healing abilities and empower ourselves.
The practices of Master Sha help to empower you and to take control over your own healing process. Do not expect a transformation within an hour, when there is a long-term illness or a condition in a very advanced stage, like I had or even when you have pain for many years. Practice is needed. It is the same with study, you have to put in some time and effort to have the best results. When you want to be the best in sports, you have to train your physical body. It is the same with transforming blockages, it takes time, practice and discipline.

Practice, patience and dedication, as well as the help from the people around me, helped me to move forward step by step. My heart opened again, my organs got stronger, my energy increased slowly. However, I could still feel that there was a deep layer within my heart that was still not able to open. And no matter how hard I tried, it felt to me like I couldn't get access to that layer.
Until recently someone I love very much made a decision and kept the truth to him/herself. It was kind of a similar situation as I went through 23 years ago. And the pain I felt was huge. Nothing happens without a reason and you always get another chance until you learn what you had to learn.
I could make the same choice as I did  years ago, or I could use all the wisdom and knowledge I had now to use this loss to heal this situation. Kind of a chance to show that I could respond in a different way now.
I remembered the quote of Leonard Cohen: There is a crack in everything. That's how the light gets in.

And because of the deep pain I felt, my heart was cracked open, so the perfect opportunity to bring in as much light as possible. Light heals, prevents sickness, purifies and rejuvenates soul, heart, mind and body and that was exactly what I needed and what I was trained for to do by Master Sha.

There is an ancient saying: where golden light shines, all sickness will disappear. 
Golden light comes from the Source, from the Tao, from the Divine, from all your spiritual fathers and mothers and from your own soul.

I had received lots of theory, practical techniques, and healingtransmissions to bring light to myself and others. So in this way I was able to bring light to my own broken heart. I also received blessings from my teachers. And I could feel how I could get through that layer, which I had no access to before.


The heart and the heart chakra, as well as the emotions, are hardly included in a treatment for ME. Also the power of the basic energy centers, like the Lower Dan Tian, and the Kundalini (both of these energycenters are important for energy, stamina, vitality and immunity) is seldom increased. And they hardly pay attention to the soul.
Many treatments focus on the physical body or the training of the mind. My personal experience is that the soul and the emotions played the most important role in my sickness and in my healing process and they can not be forgotten. For me this was the key to understanding why my physical body didn't respond to any treatment of conventional modern medicine. Like I have shared in other blogpostings already, the soul is the boss, the heart is the receiver, the mind is the processor, and the body follows and manifests. To focus only on the physical body, was not helpful for me.
To make it very clear, I am not saying that a condition like this is all in the head. On the contrary. I am just sharing my understanding and experience that a holistic point of view could bring more effective results than focussing on the body alone.

I am sharing this to indicate that there could be many reasons why people get sick and there are many ways to heal. Out of a completely negative and painful experience could come something good and there is also the possibility to find a way back and restore health. It doesn't have to progress more and more and end up in a complete doomsday scenario like someone on Facebook wrote and it also doesn't have to be comepletely hopeless. I personally didn't like the idea of waiting for science to do research for a medicine, that may be developed, may be not. And that is the reason that I followed this path.
This is my personal healing journey. Does it work like this for everybody in the same way? No, of course not. Everybody has his or her own stories, different events in his or her life, and different blockages on the soul, heart, mind and body. But there are methods to work with these blockages. You can do a lot by yourself, if you know the right self-healing techniques and you learn to meld the blockages. It just can't be, that when the conventional modern medicine doesn't have a solution yet, that you are completely empty-handed.  There are too many examples in history of people doing the "impossible". That is what inspires me the most ... to get from "impossible" to "I'm possible"  :)

Inspiring storyThe frogs and the tower

There once was a bunch of tiny frogs...

... who arranged a running competition. The goal was to reach the top of a very high tower. A big crowd had gathered around the tower to see the race and cheer on the contestants...

The race began...

Honestly, no-one in crowd really believed that the tiny frogs would reach the top of the tower. You heard statements such as:

"Oh, WAY too difficult!!"

"They will NEVER make it to the top".

"Not a chance that they will succeed. The tower is too high!"

The tiny frogs began collapsing. One by one...

... Except for those who in a fresh tempo were climbing higher and higher...

The crowd continued to yell

"It is too difficult!!! No one will make it!"

More tiny frogs got tired and gave up...

...But ONE continued higher and higher and higher...

This one wouldn't give up!

At the end, everyone else had given up climbing the tower. Except for the one tiny frog who, after a big effort, was the only one who reached the top!

THEN all of the other tiny frogs naturally wanted to know how this one frog managed to do it?

A contestant asked the tiny frog how the one who succeeded had found the strength to reach the goal?

It turned out...

That the winner was deaf.

~ ~ ~
“We would accomplish many more things if we did not think of them as impossible.” – Vince Lombardi


I don't know how many times in my life I have been told: "Barbara, this situation is too difficult, you are too difficult, I have no idea how to help you..."
In the beginning I truly got discouraged, if they who have so much more knowledge, do not have the answers, how would I have to know?
But then I read one of the quotes from Master Sha:

You have the power to heal yourself. Do a good job!

What a wonderful quote.... that was what I needed!

These soulfulness techniques I used, can be used in addition to any other treatment and they have brought me so much. I also received lots of help from Master Sha personally. I am not the kind of person who says:  "I am my own Guru, I don't need anybody else." I am very aware of the fact that I don't know everything, so I am very grateful when I can receive help from someone who has years of experience and who can see the blockages which I can't see because of my blind spots. I received many blessings to accelerate my self-healing process. I am very grateful for the help and the teachings I received.

What I would like to leave with you in this blog, is that if you got diagnosed, because it is important to go to a medical doctor to receive a diagnoses, and there is not a proper treatment or solution for you in conventional modern medicine, that it doesn't have to be hopeless. Or that you have to wait until they develop a new medicine or treatment.
In the teachings and books of Master Sha it is said over and over again, that when there is an illness (no matter what the diagnoses is) there is a blockage on the soul. And you can work with that blockage. You can do the practices, even when you are laying down in bed....
In my case, a conventional treatment didn't have the results I was hoping for, but these soulfulness techniques which includes all 5 layers of the human being, brought back a quality of life that I had missed for a long time (10 years in bed). Besides that, I noticed that by using these techniques, other treatments (like physiotherapy or the use of supplements) that didn't have the effects I was hoping for before, now started to get results. Those treatments got more effective, and in this way healing could take place even further.
And I see this happen in many people around me with different illnesses or challenges in life, that they have similar experiences.
I hope that my insights could bring you some hope or courage or something to hang on to. I like to approach my illness as a time of finding back myself. A journey with very painful moments, but at the same time it has been the most interesting journey.

In the books you can find many practices and profound wisdom and explanations. Feel free to contact me if you have any questions. Maybe I could help you on your journey. Please keep the faith! Where there is life, there is hope!

When I let go of what I am, I become what I might be ~ Lao Zu.Now I will give you one example of many different practices you can do to open and purify your heart chakra:
The energy healing and spiritual healing practices from China, India and other countries have served many people over the last five thousand years. Nowadays, many have forgotten about the ancient practices and their power, however if these practices weren't so powerful and effective, they would not have survived for such a long time :)
These techniques are simple, but don't let it fool you. The fact that these practices are simple, doesn't mean that they are not powerful! On the contrary. The power and effectiveness of these 5 techniques all together have served many people and transformed their lives. Experience it yourself now and apply these techniques.

1)      Body Power: Where you put your hands, is where you receive the blessings.
We use specific body positions and hand positions to promote energy flow en to promote healing. Where you put your hands is where the energy will flow and where you will receive the benefits for healing and rejuvenation. Sit up straight with your back free from the chair. Keep your back straight, with your crown and your perineum in one line. In this way the energy and the light can flow freely. The universal light can enter through your crownchakra and can go down through the other chakra’s and your central channel to your lower abdomen where very important foundational energy centers are located. Put one hand on your lower abdomen, so the energy centers are nourished and you are firmly grounded. Put the other hand on the place where you need healing, in this case on your heart chakra. Put your feet flat on the ground so you can connect with Mother Earth and you are also firmly grounded in this way during the practice. Close your eyes during the practice. Breath into your lower abdomen and fully relax. The more relaxed you are, the more healing can take place. 

2)      Soul Power: What you ask of Heaven, Tao (Source) and your own soul is what blessings you will receive.

Here we address the power of the soul. We say helloThere is a distinction between inner souls and outer souls.
We all have a body soul, but also all our organs, systems, cells, DNA/RNA have their own function and their own soul. We can speak to them and ask them to heal themselves. Every soul has a great ability to self-heal and by saying 
hello to the souls we can actually activate that power. Your body soul knows what is has done to create these karmic blockages. The Divine, Tao, Source, and your spiritual fathers and mothers know where there are blockages on your soul, heart, mind and body. They know what is needed to heal. Your soul and the souls around you have deep wisdom and knowledge and great power to help you heal. All you need to do is ask. 

Say 
Hello:           Dear soul, heart, mind and body of ­­­­­­­­­­­my heart chakra ( or name the part of the body where you would like to receive the healing)Give love:           I love you.Affirmation:       You have the power to heal yourself.Give an order:    Do a good job.Give gratitude:   I am very grateful
It is important to give love to the area which needs healing. Love has the power to meld all blockages. Often people speak very negatively about the part of the body which hurts or is sick, but to speak negatively only creates more blockages. It is better to give love to the area. That is a way to promote healing.


There are also outer souls, the souls around us. You can think about the light beings, like the ascended masters, the gurus, lamas, kahuna's, angels, archangels, the Divine, the Tao, the Source. But also the soul of the sun, the moon, the stars, the planets, the souls of nature. These light beings have powerful souls and they have great potential to bring love, light and healing. We can ask them to help us in our healing process. You can call their names if you feel very connected to a specific soul like an archangel or Jesus or Mother Mary or Guan Yin. Or you ask all of them for help in a general way, by asking all the spiritual fathers and mothers for help. By asking the light beings for help we can accelerate our healing process, because their souls are so advanced and pure. They are all around us and they are willing to assist us, but they often are waiting for our request. Speak with sincerity, speak from your heart and soul and simply ask for help. You can always ask for help. But you cannot force it or demand it.


Dear ­­­­­­­________ (call the souls who you would like to ask for help and receive a healing from)
I love you, honor you and appreciate you.
Please come. Please help me to heal and open my heart chakra or to ­_______ (make your request)
Dear all souls I have ever hurt or harmed.
Please forgive me for my mistakes in this lifetime and all of my other lifetimes.
I cannot thank you enough. 
Thank you.

Dear soul, mind and body of the universal light,
I love you.
You have the power to heal me and to bring more light within my soul, heart, mind and body.
Do a good job.
Thank you.


3)      Mind Power: Where you focus your mind is where you receive the blessings. 
We use the power of creative visualization. Where you put your mind, using creative visualization, is where we receive benefits for healing, rejuvenation, and transformation. Where you put your mind, is where the light will go to and where the healing will take place. Visualize golden light, coming from 360 degrees to the area where you need healing. Visualize the golden light in the area of your request, in this practice the heart chakra (but you can use this practice also to bring healing to your heart, your liver, your kidneys etc.) It is important to visualize light and not to visualize energy. Light has no negative side-affects. When you focus on energy you could create an imbalance between yin and yang. 
4) Breathing Power: Abdominal breathing. When you inhale, your abdomen expands. When you exhale, your abdomen contracts. Follow nature's way.
Inhale deeply to your lower abdomen and while you breath in you visualize golden light coming from 360 degrees to the place where you would like to receive the healing. Every breath comes through your nose and through every pore of your skin to bring light to the place where you need the healing. When you exhale you visualize light in your whole body.


  

5)  Sound Power:  What you chant, is what you become.
We use the power of chanting specific sounds or specific mantras. What you chant, is what you become. To chant healing mantras has a positive effect on the healing process. But it has another effect as well. Many people experience difficulties to silent the mind during meditation because the mental chatter just doesn’t stop. By chanting the mantra you prevent the inner chatter and negative talking which affect the outcome of the practice in a negative way. 


We can use the mantra ““Universal Light heals me”. Chant: 

Universal Light heals me
Universal Light heals me
Universal Light heals me
Universal Light heals me
Universal Light heals me

You can also chant:

Universal Light
Universal Light
Universal Light
Universal Light
 Universal Light 
 Chant for at least 3-5 minutes per time, silently or aloud.

When you chant silently, the smaller cells and smaller spaces within your body will vibrate. When you chant out loud the bigger cells and the bigger spaces in your body will vibrate. To chant silently is Yin Chanting. To chant out loud is Yang Chanting. It is important to alternate Yin and Yang, because when Yin and Yang are balanced, health will be restored. There where golden light shines, sickness will disappear.


Close the practice by saying:

Hao! Hao! Hao!Thank you! Thank you! Thank you.
Gong Song! Gong Song! Gong Song!

Hao!  Is Mandarin Chinese and means Perfect! Get well!
Gong Song is what we say to all the souls who came and it means: respectfully return to your abode or to the place where you are needed at this time.
To offer your gratitude is very important. We say “thank you” three times. The first “Thank you” is to the Divine, the second “Thank you” is to all the souls who came and joined in the practice, and the third “Thank you” is to your own soul.


This is a very simple and basic practice you can do to bring more light to your soul, heart, mind and body.


Light heals the spiritual, mental, emotional and physical bodies.

Light prevents all sicknesses.

Light purifies and rejuvenates soul, heart, mind and body.

Light transforms relationships.

Light transforms business and finances.

Light increases intelligence.

Light opens your spiritual channels.

Light brings success in every aspect of life.


The more often and the longer you chant and connect with the light, the better it is.


For chronic and life-threatening conditions, chant 2 hours or more per day. This can be an uninterrupted period of 2 hours or you can practice multiple times per day and add all of your practice time together to total at least two hours per day.

You can also chant when you take a walk outside, when you take a shower, when you drive your car (but do not close your eyes of course while driving J ) etc.


This may seem very simple to you. This may seem too simple for you to believe, but you will see when your practice regularly and consequently that it could bring changes in the way you feel or in many aspects of your life. The help from a mentor or someone with experience also can benefit you a lot. 


In love and light,

Barbara

~ True beauty is revealed only if there is light from within ~

Gecertificeerd Soul Healer and Teacher,  Gecertificeerd Soul Communicator (Readings Akasha Kronieken) en Guan Yin Lineageholder

No comments:

Post a Comment