Tuesday 8 January 2019

3 tips om jezelf te beschermen tegen negatieve energieën om je heen / 3 suggestions to protect yourself against negative energies surrounding you

~ for English please scroll down halfway through this page ~


3 tips om jezelf te beschermen tegen negatieve energieën om je heen


Lieve Lezers,

Vandaag gaat mijn blog over hoe je je als gevoelig persoon kunt beschermen zodat je niet zo heftig reageert op de energieën om je heen of deze overneemt.
Verschillende mensen hebben me al gevraagd hoe ze zich kunnen afsluiten hiervoor, omdat het hen zo leeg trekt. Mijn antwoord is altijd hetzelfde: Je kunt je beter niet afsluiten, maar juist openstellen.

Wat bedoel ik hiermee?
Als je je afsluit, een muur om je heen bouwt of een denkbeeldig ei om je heen visualiseert wat datgene wat je niet wilt voelen buitensluit, dan sluit je niet alleen datgene uit wat níet goed voelt, maar ook datgene wat wél goed voelt. Het ei houdt als het ware niet alleen de negatieve energieën tegen maar ook de mooie positieve voedende energieën. En juist dat is wat mij helpt om te functioneren.
Er is eens iemand geweest die me zei, laat me je helpen dan plaats ik een wattenbollen deken om je aura heen zodat je niet zoveel voelt van alles wat er om je heen gebeurt en ik kon voelen hoe ik afgesloten werd. Ik voelde weliswaar de negatieve energie minder, maar ik voelde me beroerder dan ooit omdat ik ook geen goede verbinding met het licht meer kon maken. Me helemaal afsluiten of opsluiten in een ei, heeft dus niet mijn voorkeur. Dat begrijp je hopelijk wel.
Nu kan je wel zeggen, sluit je dan niet helemaal af, maar zet er een filter in, maar dan nog.... Ik vergelijk het maar met een raam zonder gordijnen waar het zonlicht helemaal doorheen kan komen en mensen door naar binnen kunnen kijken. Je kan zeggen, ik wil niet dat de mensen naar binnen kijken, dus ik doe de gordijnen dicht, maar daarmee sluit je ook het zonlicht buiten. Of je zegt, ik plak folie op de ramen, of draai de luxaflex dicht, dan filter ik het en kunnen mensen niet naar binnen kijken, en kan het licht toch wat naar binnen, maar het is toch minder licht dan zonder afscherming voor de ramen. Afsluiten of filteren heeft dus ook effect op de positieve energieën en niet alleen op de negatieve.

Hoe kun je dan anders omgaan met situaties als lopen in een drukke stad, of in een vergadering zijn waar de emoties hoog oplopen. Ik weet wat het is om je dan totaal leeggezogen te voelen worden als je niets doet en hoe het je zelfs nog kan beïnvloeden als je weer thuis bent. Ik ben zelf erg gevoelig. Ik voel de energievelden van andere mensen om me heen en zelfs op aftand. Maar ook van de plaatsen waar ik ben of waar ik over lees. Dat heeft 2 kanten, het kan me juist enorm versterken als het een goede energie is, het kan me ook snel uit balans halen als het een negatieve energie is. Om je een paar voorbeelden te geven: Ik voel de verschillende energieën van de steden, zelfs als ik er in de auto langs rijd, ik kan in de Amsterdamse Waterleiding Duinen wandelen en er zijn plaatsen die me versterken en er zijn bepaalde plaatsen die me iedere keer weer enorme hoofdpijn bezorgen en ik voel waar de scheiding loopt. Als ik in de supermarkt sta, voel ik altijd welke rij voor de kassa het meest licht voelt. En als ik vrienden spreek dan voel ik hoe het met ze gaat. Sommigen vinden dat prettig en vragen me altijd, Barbara ik zit ergens mee, wat voel jij...? En anderen hebben grote problemen en praten liever met anderen dan met mij, juist om die reden, dat ik zoveel voel en daarmee de vinger op de zere plek leg of te dichtbij kom voor hun gevoel en dat is te pijnlijk... Mijn gevoeligheid is mijn grootste geschenk wat me zeer dierbaar is, maar waar ik wel mee moest leren omgaan. En ik leer nog steeds elke dag bij, want het kan me ook helemaal leegtrekken.

Een aantal jaren geleden was ik in Berlijn. Prachtige stad met een intens verleden. Ik voelde me al niet zo heel erg sterk die dag en waar ik ook om me heen keek, er was niets te zien wat me hielp om me te verbinden met positieve energieën, geen natuur, geen lachende kinderen, geen dieren, geen zonlicht. Het was een koude, gure en donkere dag en waar ik ook keek, ik zag voornamelijk mensen met niet al te vrolijke gezichtsuitdrukkingen, mensen die ziek voelden, niet al te blij ogende zwervers, mensen met vele tatoeages en piercings en zwarte kleding die duidelijk niet in het licht stonden, en zo ging het straat na straat door.
Ik moest iets doen, om ervoor te zorgen dat ik mezelf staande hield middenin deze grote stad met zo een heftig oorlogsverleden wat nog steeds overal voelbaar was. De energie vloeide straat na straat meer uit me weg.

Ik vroeg Guan Yin, een van de verlichte zielen die mij altijd helpt als ik haar om hulp vraag, om advies.
Haar advies deel ik graag met jullie.

1) Ten eerste is het zo dat datgene om ons heen ons alleen kan beïnvloeden en raken, als er iets in ons eigen energieveld is wat geraakt kan worden, mee resoneert. Als wij ons sterk voelen, gegrond zijn, emotioneel stabiel en vol licht zijn, zullen we minder snel geraakt worden of het makkelijker los kunnen laten. Omgekeerd betekent dat dus, dat als we wel geraakt worden, dat er kennelijk iets in ons eigen energieveld zit, wat mee resoneert en uit balans is. Dit kan met dit leven te maken hebben, maar ook voortkomen uit herinneringen op de ziel vanuit vorige levens. Een ander of een situatie veranderen is niet altijd mogelijk, maar jezelf veranderen of de manier waarop je ergens op reageert wel. Dus één van de belangrijke punten om jezelf te beschermen is, om je eigen vibratie en trilling te verhogen en je eigen energieveld te zuiveren en te versterken. Dit betekent dus dat je je eigen huiswerk te doen hebt om je eigen trillingsveld/energieveld op te schonen en krachtiger te maken. Niet altijd makkelijk en snel te doen, maar het is wel iets waar je invloed op hebt en wat je elke dag kunt oefenen.
Hoe minder er in jou zit wat een kans heeft om mee te resoneren met de negatieve energieën om je heen, hoe minder beïnvloedbaar je zult zijn.
Een andere manier van zeggen is: wil je niet geraakt worden, vibreer met een hogere trilling....

Zo snijdt het mes namelijk aan twee kanten, je voelt je zelf beter als jouw trilling hoger is en je hebt zo ook minder last van omgevingsinvloeden. Daarnaast wordt een bepaalde situatie zo ook op een positieve wijze beïnvloed omdat jij hogere trillingen uitzendt. Terwijl als je jezelf afsluit, je omgevingsinvloeden eigenlijk hetzelfde blijven en jij niet langer door de positieve invloeden gevoed wordt wat een bepaalde situatie in stand houdt of jou nog verder kan ontkrachten.

Je kunt je eigen trillingsveld en energieveld opschonen via onder andere spirituele oefeningen, meditatie, soulfulness technieken, vergevingsoefeningen, de vier krachttechnieken, healing etc. Zo kunnen we zelf of met hulp van anderen ons karma, negatieve herinneringen, negatieve emoties, gehechtheden, energieblokkades etc. leren op te lossen en los te laten.

2) Ten tweede is het van belang om goed gegrond te zijn. In je onderbuik bevinden zich verschillende energiecentra, zoals de Lower Dan Tian en de Kundalini en acupunctuurpunten als de Hui Yin en de Ming Men die je kunt ontwikkelen, sterker kunt maken via specifieke oefeningen en die je helpen om goed geaard te blijven en sterker in je eigen energie te blijven. Hoe meer en steviger jij gegrond bent, hoe minder beïnvloed jij wordt door datgene wat er om je heen gebeurt.

3) Het derde advies dat Guan Yin me gaf was om me niet af te sluiten, maar als aanvulling op het eerste en tweede punt, juist het licht in mij te versterken. Door een bundel van licht door mijn kruinchakra naar binnen te laten komen en het mijn lichaam te laten voeden met licht en het licht vervolgens via mijn hartchakra uit te laten stralen naar de andere persoon of de omgeving bescherm ik mezelf het meest, zei ze. Daar waar licht of hogere frequentie uitstraalt zal donkerte of zware energie minder naar binnen kunnen.

Je kan bijvoorbeeld vragen of het Universele Licht door je heen wil stralen, maar je kan ook een lichtwezen met wie jij je verbonden voelt vragen om zijn/haar energie door jou heen te laten werken.
Hoe sterker en krachtiger ik het licht door mij heen en door mijn hartchakra naar buiten laat stralen hoe meer ik zelf gevoed word, hoe meer ik beschermd ben tegen wat naar binnen wil komen en hoe meer ik de omgeving dien door ook daar het licht te brengen.

Dankbaar voor deze tips heb ik deze uiteraard direct toegepast in Berlijn. Ik ben door mijn jarenlange opleiding bekend met al deze oefeningen dus het was niet zo ingewikkeld voor mij om die technieken direct toe te passen en ik voelde me meteen anders door de straten van Berlijn lopen. Minder kwetsbaar. En tot op de dag van vandaag pas ik dit toe zodra ik op straat loop of in een vergadering ben of in een winkel waar ik voel dat de energie vat op mij wil krijgen.
Ik sluit me niet af, maar gebruik de vier krachttechnieken vanuit de Soulfulness om het licht in mij te versterken en deze als dienstbaarheid en service naar anderen uit te laten stralen. Daarnaast pas ik verschillende technieken toe om mezelf te helpen om gegrond te blijven. Zo help ik mezelf en de ander. We zijn immers allemaal verbonden in het algehele universele trillingsveld. Elke actie, heeft invloed. Dat wat ik doe, heeft invloed op de ander en mijn omgeving via dat universele trillingsveld.

Diegene die ziek is, emotioneel, negatief of om welke andere reden dan ook zwaar en onprettig aanvoelt voor jou, of een omgeving waar de rust ernstig verstoord is vanwege verschillende factoren, kan wel wat licht gebruiken moet je maar denken. Vaak lijden deze mensen en dan is het goed om die ander te helpen door wat liefde en licht te sturen. De mensen die het meeste licht en liefde nodig hebben, uiten dat vaak op de meest moeilijke manieren. Sta daar even bij stil en sluit je dan niet af, maar kijk wat je kan doen om die ander te helpen.
Als het een omgeving is waar de balans verstoord is, zal het helpen balanceren niet alleen jou helpen maar velen die in die omgeving verblijven. Een trillingsveld positief helpen veranderen is een enorme service. Eén persoon die positiviteit inbrengt kan als een rimpeling op het water een groots effect hebben.
Wanneer je jezelf echter afsluit, kan dit door de andere persoon bewust of onbewust opgevangen worden en die kan dat weer als negatief signaal ervaren en het kan de negatieve emoties juist versterken. Door je af te sluiten geef je een boodschap naar die ander af dat diegene niet prettig is voor jou of niet goed genoeg is. Het is altijd fijner om liefde en licht te sturen naar iemand en om open te blijven, en als die ziel die liefde en dat licht opvangt kun je nog voor verrassingen komen te staan dat het energieveld ineens helemaal anders voelt. Het is altijd een interactie.
Door jezelf te openen en positiviteit in te brengen zal het veld tussen jou en die ander veranderen en kan die ander die dat aanvoelt zich ook ineens anders opstellen en die positiviteit beantwoorden. En als dat niet het geval is, omdat er meer tijd of meer licht nodig is, dan nog help je en is tegelijkertijd het uitzenden van licht een prachtige manier om jezelf te beschermen. Het is in mijn ogen altijd beter dan jezelf af te sluiten voor negativiteit en een ei of muur om je heen te visualiseren.
Positiviteit en licht en liefde brengen, zal door de zielenwereld altijd ondersteund worden. Geef onvoorwaardelijk en je zal op enig moment ontvangen wat je toekomt.

Verander een situatie door het veranderen en openstellen van jezelf! Zijn wie je werkelijk bent, door in je eigen energie te staan en deze gevoed te krijgen vanuit het zuivere licht, is in mijn ervaring de beste bescherming tegen negatieve invloeden vanuit je omgeving.

Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt en dat ze je helpen om jezelf sterker te maken en minder beïnvloedbaar te laten zijn voor de negatieve energieën om je heen. En mocht je het gevoel hebben dat je hier wat hulp bij nodig hebt, voel je dan vrij om contact op te nemen. 

In liefde en licht,
Barbara

~ True beauty is revealed only if there is light from within ~

Gecertificeerd Soul Healer and Teacher,  Gecertificeerd Soul Communicator (Readings Akasha Kronieken) en Guan Yin Lineageholder

**********************************************************************************************

3 suggestions to protect yourself against negative energies surrounding you


Dear readers,

Today I will write about how to protect yourself as a highly sensitive person, so you won't respond so intensively to the energies around you or absorb these energies too much.
Many people have asked me how to shut out these energies around them, because it drains them too much. My answer always is the same, do not shut out or let yourself be walled off, open yourself instead. 

What do I mean by that?
When you shut it all out, or you let yourself be walled off, or you visualize an imaginary egg around yourself which protects you from anything that doesn't feel good, you will not only be closed to any negative energy, but also to any positive energy. It will not only shut you off from one kind of energy. And it is these positive energies that helps me through the day.
There once was someone who said to me, let me help you, then I will place a spiritual woollen blanket around you so you won't feel too much of the negative energies anymore. And I could feel I was kind of closed off. However, even though I indeed didn't feel the negative energies so strongly anymore, I felt worse than before, because I also couldn't connect so well with the light anymore. So for me, closing myself completely or visualizing myself within an egg, doesn't have my preference.
I hope you understand that.
Now you may say, then don't close yourself completely, use a filter, but even then... I often compare this with a window without curtains where the sunlight comes through and people can look into the room. You may say, I don't want people to see me or to look into the room, so I close the curtains. But that not only prevent people to look in, it also prevents the sunlight to come in. Or you may say, I will use window film or blinds, in this way people can not look in but the light will still come through. However, it will still be less light than without any shields.
In the same way it is with protection from energy. When you close yourself for the negative energies it will also affect the positive energies.

So, how can you respond in a different way, when you walk in a busy city, or when you are in a meeting and the emotions run high. I know how it feels to be completely drained when you don't do anything at all and how it can still affect you when you are back at home. I am very sensitive. I can feel the energy of other people or places. That has two sides. It can either empower me when the energy is very good, or it can completely sweep me off my feet when the energy is negative. To give you a few examples: I can feel the different energies from different cities, even when I pass them in my car; I can walk in the National Park and there are places which truly nourish me and there are spots where I always get an instant headache; When I am in the supermarket I feel which checkout line feels most light; And when I talk to friends I feel how they are doing. Some like that and they often ask me what I feel... Others are having difficulties with it and they don't like to talk to me when they are in trouble, they rather talk to others, because they are afraid I feel too much and tell uncomfortable truths they are not ready for to talk about... My sensitivity is a great gift, and is very precious to me, however, I had to learn how to deal with it, and I am still learning every day, because this gift can also be my weak point. 

A few years ago I was in Berlin. A beautiful city with a very intense past. I didn't feel very well that day and wherever I looked, there was nothing that could help me to connect with positive energies, no nature, no laughing children, no animals, no sunlight. It was a cold, bleak day and all around me were mostly people with not so happy faces, people who felt ill, sad looking homeless people, people with tattoos, piercings and black cloths who were clearly not in the light, and so it was... street after street.
I had to do something to stand firm in this big city with it's wartime past which could still be felt around every corner. I could feel my energy leaking. 

I asked Guan Yin, one of the enlightened beings who is always there to help me when I ask her, for
guidance. 
I am happy to share her guidance with you today.


1) First thing to be aware of is that something around us can only touch us, when there is something inside of us that can be touched, something that resonates with it. When we feel strong, grounded, emotionally balanced and filled with light, we will be less affected or we will be able to let it go more easily. Conversely, when we are touched and affected, there clearly is something in our energyfield, which resonates with it and is out of balance. This can be somethng that has to do with this lifetime, but also with things from other lifetimes which memories we still carry upon our soul. It is hard to change someone else, or to change a situation, it is easier to change yourself or the way you respond to things.
So one of the important ways to protect yourself is to raise your own frequency and vibration and to purify and enhance your energyfield. So you have to do your homework, to clear your vibrational field and to empower yourself. It isn't always easy and quickly to do, but it is something you have control over, something you can practice every day.
The less there is inside of you which could resonate with negative energyfields around you, the less you will be affected by them.
In other words: If you don't want to be affected, vibrate higher...

In this way it works both ways, you will feel better when your vibration is higher, and you will be less affected by your surroundings. A certain situation will be positively transformed in this way too,  because you send out higher vibrations. While closing yourself off, will keep the negative situation around you as it is, and you will also be closed off for the positive energy which nourishes and empowers you. In this way the sitution which affects you continues and you will have a chance to be weakened even more because you are no longer nourished.  

You can purify your own vibrational field, your energy field, through spiritual practices, meditation, soulfulness techniques, forgiveness practices, the four power techniques, healing and more. In this way we can do it ourselves or receive help from others to let go of or transform our karma, our negative memories, negative emotions, attachments, energy blockages and more.

2) It is also important to be firmly grounded. In your lower abdomen there are a few very important energy centers, like the Lower Dan Tian and the Kundalini, and also a few acupuncture points like the Hui Yin and the Ming Men. You can develop them, boost them, via specific spiritual practices. That will help you to stay grounded and to keep your own energyfield strong. The more grounded you are, the less you will be affected or brought out of balance by whatever happens around you.

3) The third guidance Guan Yin gave me was, that I shouldn't close myself, but in addition to suggestion one and two, I better fully opened myself for the light, so the light in me could increase. I needed to let a colom of light come in through my crown chakra so the light could fill my body and nourish me. Then I needed to let that light go out of my heart chakra towards the other person or the surroundings affecting me. In this way I would be able to protect myself the most, she said, When light is shining out, it is difficult for the darkness or the dense energy to come in.

You could ask the Universal Light to shine through you, or you can ask a lightbeing that you feel closely connected to, to let his/her light shine through you. The more I would let the powerful light come in through my crown chakra and let it go out through my heart chakra, the more I would be nourished, the more I would be protected, and the more I would serve my surroundings by bringing the light.

Grateful for these suggestions I of course right away applied them in Berlin. I am familiar with these practices because of my years of training, so it wasn't so difficult for me to understand what was being asked of me to do and I right away felt different in the streets of Berlin. I felt less vulnerable. 
And even today, I still apply this guidance whenever I am on the street, or in a grocery store or in a meeting and I feel the energy around me could affect me.
I don't close myself, but I use the four power techniques from Soulfulness to increase the light within, and to radiate this light out as a service to others. Besides that, I use techniques to ground myself. In this way I help myself and others. After all, we are all connected and interrelated through the universal field. Every action has an impact. Whatever I do, will have an impact on others and my surroundings and the universal vibrational field.

Think about it this way, the person who is sick, emotional, negative or feels heavy and dense for whatever the reason may be, or the space that feels unbalanced for whatever reason, could use some light. Very often these people suffer a lot and it is helpful to send them some love and light. The people who need love and light the most, will often ask for that in the most difficult ways. Consider that before you decide to fully close yourself. Open yourself instead and think about what you could do to help the other person.
If it is a place where the energy feels out of balance, it is also good to radiate some love and light, so the energy in the space will become more balanced. That will not only help you, but also all those who are in that space as well. To bring positive energy in a space is a huge service. Even one person bringing in positivity can have a huge impact because it is like a ripple moving forward.

However, when you close yourself off, this signal could be received by the other person, consciously or unconsciously, and it could be felt as a negative message, maybe even increasing the negative emotions. that this person is not good enough for you. It is always more pleasant to send out love and light and to stay open, and if the other person receives the love and light, you could be surprised by what could happen next. The energyfield could transform, as it is always an interaction.
By opening yourself and bringing in positivity in the energyfield, the other person could respond in a positive way as well. And if that doesn't happen, because more light or more time is needed, then you are still helping the other person and at the same time radiating out light is a powerful way of protecting yourself against negativity trying to come in. For me this is a more powerful way than visualizing an egg around me and fully closing myself.

Bringing positivity and love and light, will also be seen and supported by the soul world. Give unconditionally, and sooner or later, you will receive back whatever is needed to come your way.

Changing a situation starts with changing and opening yourself! Be yourself, stand in your own power, nourish yourself with the pure light, this in my experience is the best way to protect yourself against the negative influences from your surroundings.

I hope these suggestions will serve you well and will help you to empower yourself so you are less vulnerable for the negative energies around you. If you feel like you could use some help with this, please feel free to contact me. 

In love and light,
Barbara

~ True beauty is revealed only if there is light from within ~

Gecertificeerd Soul Healer and Teacher,  Gecertificeerd Soul Communicator (Readings Akasha Kronieken) en Guan Yin Lineageholder


2 comments:

 1. Lieve Barbara, Dankjewel voor dit heldere verhaal. Voor veel mensen zullen de oefeningen, die je noemt onduidelijk zijn. Ga je daar nog verder op in? Dat zou waardevol zijn. Hoe konkreter, hoe beter. Liefs, Dianne

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lieve Dianne,
   De soulfulness oefeningen of meditaties die ik hier noem zijn erg verschillend en het leek me een te lang stuk en te veelomvattend om die hier ook allemaal op te nemen. Mensen kunnen me wel benaderen voor meer informatie.
   In de toekomst zal ik ongetwijfeld meer oefeningen plaatsen op mijn blog, maar in dit stuk ging het me om de adviezen van Guan Yin en om het kort en overzichtelijk te houden.
   Liefs Barbara

   Delete