Sunday 16 December 2018

Herfst: wat kan dit seizoen betekenen voor jouw welzijn? / The Fall Season: What could this season do for your health?


~ for English please scroll down halfway through this page ~   Lieve Lezers,

Ieder van ons is een prachtige en unieke creatie. Wij komen voort uit en zijn verbonden met de Bron. Alles en iedereen komt daaruit voort en is ermee verbonden.
Lao Tzu, een wijze filosoof die leefde in China, noemde deze Bron de Tao. De Tao is aanwezig in alles en iedereen. De Tao is om ons heen, de Tao is in ons.The Tao is always present within you. You can use it any way you want.  

(De Tao is altijd in jou aanwezig. Je kunt er op elke gewenste manier gebruik van maken.) 


~ Lao Tzu ~


De Tao is een trillingsveld dat oneindige mogelijkheden tot creatie in zich heeft. Het omvat alle dimensies.
Door in verbinding te leven met de Bron, met de Bron in ons en om ons heen, leven we dus eigenlijk in verbinding met oneindige mogelijkheden. Alles is mogelijk binnen de Tao. Daar waar we ons op focussen kan worden gecreëerd. Maar om vele verschillende redenen kan die verbinding met de Tao geblokkeerd of verloren zijn geraakt en dat heeft gevolgen voor onze gezondheid, onze persoonlijkheid, onze ziel en eigenlijk voor ieder aspect van ons leven. Door die blokkades op te lossen, kunnen we de natuurlijke verbinding weer herstellen en daarmee ook onze gezondheid herstellen of groei en bloei brengen in alle aspecten van ons leven.

Ook de natuur en de seizoenen zijn een prachtige creatie vanuit de Bron.
Wanneer we leven in verbinding met de natuur om ons heen, leven we dus ook in verbinding met de Tao. Het is goed om mee te gaan met de cyclus van de natuur, van de seizoenen, met het ritme van dag en nacht.
Ieder seizoen heeft zijn eigen energie, zijn eigen kwaliteiten en daarmee ook een ander effect op ons welzijn en onze gezondheid. Wat kunnen we leren van en in deze periode van de herfst?
Zie jij de schoonheid van de herfst? Zie jij de prachtige kleuren, ruik je de geur van de frisse lucht of het bos? Of ben je in mineur omdat de zomer voorbij is, het regent en de wind waait en voel je je moe en verdrietig?

Het seizoen van de herfst is niet alleen het seizoen waarin de bladeren aan de bomen verkleuren en vervolgens door de bomen los gelaten worden. Na de uitbundigheid van de zomer, de bloei en de uitgaande energie, is de herfst ook voor óns het moment van loslaten, van het meer naar binnen keren, van het voorbereiden op een nieuwe periode van groei en bloei.
Het is een cyclus die als deze goed verloopt de natuur en ons in balans houdt.
Wanneer je de cyclus van de seizoenen bekijkt en die respecteert en ermee in overeenstemming leeft, leef je in verbinding met de Bron. Zo verbind je jezelf met de krachtigste bron van Creatie, de pure levenskracht.
Ook wij kunnen niet continue maar doorgaan en alles geven en op de buitenwereld gericht zijn of alles maar vasthouden. Ook wij zullen los mogen laten wat ons niet langer dient, naar binnen mogen keren om zo krachten te verzamelen voor een nieuwe periode waarin we kunnen stralen en creëren. Herfst is bij uitstek het seizoen om te reflecteren en te voelen wie we diep van binnen zijn, ons te verbinden met onze ware essentie en alles wat daar niet (langer) mee in overeenstemming is los te laten.

Sta jij het jezelf toe om helemaal jezelf te zijn? Om te leven in verbinding met de Bron en je ware essentie te voeden en te versterken? Om jouw licht en kracht te tonen?
Of is er iets wat jou blokkeert in het ontvangen van die liefde, dat licht wat ons zo voedt en waar we in de kern uit bestaan?
Laat je datgene dat niet (langer) bij je past of niet langer dient ook werkelijk los of houd je koppig vast aan iets wat je zo dierbaar is? Bang om iets te verliezen of omdat je niet weet wat er voor in de plaats zal komen. Bomen houden niet vast aan hun bladeren, ze laten ze los zodat ze de grond voeden kunnen en zo de boom kracht geven om in de lente nieuwe knoppen te laten ontluiken.
Op dezelfde wijze worden wij allemaal in dit seizoen gevraagd om los te laten, naar binnen te keren en te verbinden met onze ware levenskracht.

Herfst is het seizoen dat ook verbonden is met specifieke gezondheidsaspecten.
Volgens de Chinese geneeskunde is de herfst verbonden met het Metaal element.
Het is het seizoen waarbij we extra aandacht mogen geven aan de verschillende onderdelen die tot dit element gerekend worden. We mogen deze onderdelen voeden, ontwikkelen, helen en versterken.
De hoofdorganen die het Metaal element aansturen, de yin organen, zijn de longen. Het yang orgaan is de dikke darm. Tezamen vormen zij een Yin-Yang paar. De meridianen van deze twee belangrijke organen zijn gerelateerd aan elkaar.
Het lichaamsweefsel dat tot dit element wordt gerekend is de huid, de lichaamsvloeistof is slijm en het zintuig dat tot dit element wordt gerekend is de neus.
De bijbehorende ongebalanceerde emotie is verdriet/rouw.

De longen zijn zoals gezegd het aansturende orgaan van dit element.
Zij hebben verschillende functies voor ons welbevinden.
 • De longen hebben grote invloed op de energie van de ademhalingsorganen, maar ook op de algehele lichaamsenergie.
 • De longen helpen om de essentie die wij uit ons voedsel halen en de lichaamsvloeistoffen op te nemen en te transporteren door het lichaam om zo het lichaam te voeden. 
 • De longen voeden de huid en het haar.
 • De longen helpen om het water naar de nieren en de blaas te transporteren.
 • De neus speelt ook een belangrijke rol in dit element. Via de neus kunnen we de lucht waarmee onze longen zich vullen inademen en uitademen.
 • Via de longen krijgen we de zuivere Chi. de pure Energie binnen. 

De dikke darm verwijdert het restmateriaal van onze voeding uit ons lichaam. Maar we zijn meer dan fysieke lichamen. Denk aan wat we mentaal en spiritueel tot ons krijgen. Ook op die vlakken dienen we los te laten, te zuiveren, zodat we ons beter kunnen verbinden met de schoonheid in onszelf en met de schoonheid om ons heen. Zodat we meer in verbinding kunnen zijn met de ware levenskracht. Het is dus van belang om ons bewust te zijn waar we ons mee voeden en omringen en wat we tot ons nemen op vele vlakken.


Our journey is about being more deeply involved in life and yet less attached to it. 
~ Ram Dass ~ 


Hoe meer we loslaten, hoe meer onze longen vrij kunnen ademen. Hoe meer we de frisse herfstlucht en de energie tot ons kunnen nemen. Via de longen nemen we namelijk ook de Pure Energie van Heaven tot ons. De zuivere energie, de essentie.
Aangezien de herfst en het Metaal element met elkaar verbonden zijn, kunnen er juist klachten ontstaan in deze specifieke gebieden als er sprake is van een disbalans. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan gebrek aan energie, vermoeidheid, uitputting, kortademigheid, zwakke stem, hoesten, astma, bleke huid, droge huid, vocht vasthouden, problemen met de neus of de reuk, darmproblemen, etc.
Je kunt je wellicht voorstellen dat als de longen geen zuivere essentie meer tot zich kunnen nemen, of de darm niet datgene wat afgevoerd en losgelaten dient te worden, op de juiste wijze elimineert, dat dit ook gevolgen heeft voor de geest en de ziel.
Indien er sprake is van een disbalans in het Metaal element kan dit effect hebben op ons gevoel van eigenwaarde. Ieder van ons is een unieke creatie en heeft hier iets in te brengen in dit leven. Maar soms zien we deze waarde niet. Het wordt niet genoeg gevoed door de long essentie of niet vrij genoeg gemaakt door het afvoeren van wat ons niet dient.
En onderschat ook vooral de invloed van de emoties niet. Verdriet is de emotie die bij het Metaal element hoort.

Zo zie je dat vele symptomen met elkaar kunnen samenhangen en invloed kunnen uitoefenen op de verschillende deelaspecten van het Metaal element. Als één aspect uit balans is, kan het de andere aspecten beïnvloeden en ook uit balans brengen. Onverwerkt verdriet kan bijvoorbeeld de longen of de dikke darm uit balans halen. Het gebruiken van medicatie heeft dan niet altijd het gewenste effect.

Het Metaal element is onderdeel van de Vijf Elementen en voedt het Water element (hiertoe worden de nieren, blaas, botten, oren, angst gerekend). Dus als de longenergie krachtig is, zal het de nieren voeden. Wanneer het Metaal element uit balans is kan dit op den duur ook het Water Element beïnvloeden.
Het Metaal element houdt het Hout element (lever, galblaas, pezen, nagels, ogen, boosheid) onder controle. Wanneer het Metaal element uit balans is, kan dit ook gevolgen hebben voor het Hout element doordat deze niet voldoende in toom wordt gehouden. Zo kan bijvoorbeeld onverwerkt verdriet zich uiten als boosheid.
Daarnaast is het Metaal element verbonden met het hartchakra. Hierover heb ik meer geschreven in een vorig blog.
Wellicht begrijp je nu beter hoe alles in ons met elkaar verbonden is en invloed op elkaar heeft, zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel. Een onbalans in het Metaal element kan op deze wijze ook gevolgen krijgen voor andere elementen. Het is daarom van belang om de balans in het Metaal element te behouden of te herstellen en de herfst is daar een zeer geschikt moment voor.

Hoe breng je balans terug?

Hier op Aarde leven we in een wereld van Yin en Yang. Het is een universele wet. Alles bestaat uit Yin en Yang.
Wanneer Yin en Yang, de twee tegengestelde krachten, op elkaar inwerken, ontstaat creatie en verandering. Met andere woorden, wil je verandering brengen in een situatie, breng dan de tegengestelde kracht in en laat deze twee krachten op elkaar inwerken.
Elke situatie heeft zijn tegengestelde situatie.
Om enkele voorbeelden te noemen:
Heb je ergens een tekort aan, vul het dan aan door tijdelijk extra te nemen.
Ben je gebeten door een giftige slang, neem dan een antigif.
Is er sprake van teveel stress, zorg voor meer ontspanning.
Is er sprake van teveel onzuiverheden in de lichaamsvloeistoffen en de ruimtes tussen de cellen, zorg voor reiniging.
Zo is er altijd een tegengestelde kracht. Dat is de derde wet van Newton.

Wanneer Yin en Yang in balans zijn, is er sprake van gezondheid. Daar waar die balans verstoord of verbroken is, kunnen er problemen ontstaan.
Er zijn vele manieren om die balans terug te brengen in de reguliere en alternatieve geneeswijzen. Ieder methode heeft zo zijn eigen specifieke wijzen.
Bij Soulfulness en Tao Healing brengen we die balans terug door ons te richten op de frequentie en vibratie van ons trillingsveld.
Wanneer er sprake is van problemen met de gezondheid, pijn, ziekte, ontsteking etc, is er sprake van negatieve informatie in het trillingsveld, een lage frequentie, en grotere mate van dichtheid. Er is dan sprake van een gedeeltelijke ontkoppeling op dat vlak met de zuiverheid van de Bron. De derde wet van Newton volgend, betekent dat dus dat je daar verandering in kan brengen door positieve informatie in het trillingsveld toe te voegen of te versterken.
Dat kan je doen door onder andere meer licht, meer onvoorwaardelijke liefde, spirituele healing toe te voegen, zodat de negatieve informatie wordt omgezet in positieve informatie.
Dit is waar de technieken van soulfulness en Tao Healing zich op richten, het transformeren van negatieve informatie in positieve informatie en daarmee werkt het op alle 5 de verschillende lichamen (spiritueel, emotioneel, mentaal, energetisch en fysiek) tegelijkertijd. Het schept orde en brengt balans terug in het trillingsveld.
Je kunt dit doen door middel van het toepassen van zelf-helingstechnieken en je kunt healings ontvangen. Beiden zijn van belang en ook zij vormen een yin-yang paar.

Het doel van beiden is om de bestaande blokkades op te lossen en meer licht te brengen in de ziel, het hart te openen en te zuiveren, de blokkades van de mind/geest te veranderen, de energie te laten stromen en de materie te transformeren en op die manier meer in verbinding te komen met de Bron in onszelf en om ons heen.

Bij blokkades op de ziel kun je denken aan de negatieve karmische belasting en de negatieve herinneringen die je op je ziel met je meedraagt van zowel dit leven, vorige levens of overgedragen via voorouders.

Bij blokkades in het hart kun je denken aan egoïsme, minderwaardigheidsgevoel, hebzucht, gebrek aan wijsheid, onzuiverheid etc.

Bij blokkades in de mind kun je denken aan negatieve gedachtepatronen, negatieve overtuigingen, negatieve houdingen, gehechtheden en ego.

Bij blokkades in de energie gaat het om blokkades in de ruimtes tussen de cellen omdat er te veel of te weinig energie is tussen de cellen.

Bij blokkades in de materie gaat het om blokkades in de cellen zelf omdat er te veel of te weinig materie is in de cellen.

Met voeding en medicatie kan je veel bereiken om de juiste stoffen in de cellen te krijgen en de ruimtes tussen de cellen te zuiveren. Maar het is niet altijd voldoende voor het terugbrengen van volledige gezondheid. We zijn immers niet alleen maar een fysiek lichaam.
Tai Chi, Acupunctuur, Reiki werken in op de energie.
Psychologie, mindfulness, meditatie kan rust brengen in de geest.
Maar de openheid van het hart en de toestand van de ziel wordt bij de meeste methodes niet meegenomen. Juist die twee zijn verbonden met de pure essentie die ons maakt tot wie we zijn. De daadwerkelijke oorzaak van ziekte is vaak terug te voeren naar het niveau van de ziel. Heel de ziel eerst en heling van hart, geest en lichaam zal volgen.
Onze ware zelf en onze ziel, kunnen ons signalen geven dat er iets is waar we aandacht aan mogen geven om tot ware heling te komen. Die signalen mogen we leren begrijpen. Dat is waar soulfulness bij kan helpen. Het geeft je de kennis en wijsheid die je kunnen helpen om de positieve frequenties te versterken en de negatieve frequenties los te laten of om te zetten.

In the pursuit of Tao, every day something is dropped.
(wie zich toelegt op de Tao, laat dagelijks iets weg)

~ Tao Te Ching - Lao Tzu - chapter 48 ~

Voor sommigen is loslaten iets wat moeilijk is. Wellicht omdat er angst is, voor wat er dan nog overblijft. Maar je kunt loslaten ook zien als ruimte creëren voor iets nieuws. Wanneer we fysiek loslaten, of oude gewoontes of overtuigingen loslaten, wanneer we datgene waar we onze identiteit aan hebben ontleend loslaten, kan er ruimte ontstaan voor een nieuwe visie op wie we zijn, meer in verbinding met onze kern, onze ware essentie. Als we loslaten wie we nu zijn, kunnen we worden wie we altijd al zijn geweest.... meer in overeenstemming met onze ware zelf.

Voor anderen is het moeilijk om te ontvangen, om de echte levenskracht, de pure energie van Heaven die ons in al onze facetten voedt, te ontvangen.
Ook dan raken we uit balans.
Maar het mooie is, het is mogelijk om dit te herstellen!

Je kunt leren om de verschillende zelf-helingstechnieken toe te passen, gericht op de specifieke onderdelen die tot het Metaal element behoren en in het algemeen om de blokkades in de vijf lichamen op te lossen en de vijf lichamen te harmoniseren. Zo kun je zelf stap voor stap dichter bij jezelf en bij de Bron komen.
Het is ook mogelijk spirituele healing te ontvangen. Er zijn vele vormen van healing en vele verschillende kanalen voor healing op Aarde aanwezig. Tao Healing is een bijzonder krachtige vorm van healing.

Werkt het echt?

Ja, er zijn vele studies naar verricht die de positieve resultaten van Tao Healing aantonen.
Daarnaast weet ik uit eigen ervaring dat het werkt. Zelf ben ik jarenlang van het kastje naar de muur gestuurd met mijn chronische aandoening. De reguliere en alternatieve geneeswijzen kunnen tot op heden geen antwoorden geven op de vraag wat nu precies de oorzaak is van mijn aandoening en kunnen derhalve ook geen effectieve behandeling bieden. Als de geneeskunde niets kan vinden, of geen antwoorden biedt, kan dat een gevoel van onmacht of wanhoop geven. Ik weet hoe dat voelt. Maar de klachten zijn reëel.
Dat de wetenschap niet in staat is om alles te zien of te bewijzen doet daar niets aan af en het zal helaas nog vele jaren duren voor vele aandoeningen een wetenschappelijke verklaring hebben. Dat wil niet zeggen dat je nu met lege handen staat.

Het lichaam heeft een enorm grote capaciteit om te herstellen en is daar altijd op gericht. Het heeft alleen de juiste omstandigheden nodig.
Soulfulness en Tao Healing brachten mij (en vele anderen) veel kennis en mogelijkheden om die omstandigheden te creëren. Het bracht hoop en verandering in een situatie die door artsen als uitzichtloos werd gezien. Door het holistisch te benaderen via de invalshoek van frequentie en vibratie en informatie in de verschillende lichamen, kon ik voorbij de fysieke diagnose gaan en zo toch verandering brengen op vele vlakken.
Via de soulfulness technieken en het ontvangen van de healings heb ik antwoorden gevonden die ik in geen enkele andere methode heb kunnen vinden en nog belangrijker, ik kon verandering creëren daar waar anderen zeiden dat ik er maar mee moest leren leven. Ik weet dus uit eigen ervaring hoe krachtig het is. Dat is de reden dat ik me hier in heb verdiept en verschillende certificaten heb behaald, zodat ik anderen kan helpen en die ervaringen kan doorgeven die mijn leven hebben veranderd. Het is fascinerend en boeiend om telkens opnieuw te ervaren hoe we via Soulfulness en Tao healing tot de kern van een probleem kunnen doordringen.
Wil je hier meer over weten, lees dan verder op mijn website of dit blog.

In liefde en licht,
Barbara

~ True beauty is revealed only if there is light from within ~

Gecertificeerd Soul Healer and Teacher,  Gecertificeerd Soul Communicator (Readings Akasha Kronieken) en Guan Yin Lineageholder

**********************************************************************************************

The Fall Season: What could this season do for your health? Dear readers,


Everyone of us is a beautiful and unique creation. We all come from the Source and are deeply connected to the Source. Everyone and everything is coming from and connected to the Source.
Lao Tzu, a wise philosopher who once lived in China, called this Source, the Tao. The Tao is present in everyone and everything. The Tao is within us, the Tao is around us. 

The Tao is always present within you. You can use it any way you want. 

~ Lao Tzu ~

The Tao is a vibrational field. Within this field there are infinite possibilities for creation. It includes all dimensions.
When we live in alignment with the Tao, the Tao within us and the Tao around us, we actually are living in connection to infinite possibilities. Everything is possible within the Tao. Whatever we focus on is what could be created. But there are many different reasons why we are not fully aligned with the Source, the connection could be blocked or lost and that has many different consequences for our health, our personalities, our souls and actually for all aspects of our lives. 

Nature and the different seasons are all beautiful creations of Tao too.
When we live in alignment with nature, we also live in alignment with Tao. It therefore is useful to go with the flow of nature, the seasons, the rhythm of day and night.
Every season has it's own energy, own qualities, and therefore a different effect on our wellness and health. What could we learn from and in this period of the year, this Fall Season?
Do you see the beauty in the Fall Season? Do you see the beautiful colors, do you smell the crispness of the air? Do you smell the forrest? Or are you feeling a little down because summer has ended, rain is falling and the wind is blowing? Do you feel tired or maybe even more emotional and sad?

This Fall Season is not only the time of the year that the leaves are coloring and falling from the trees. After the abundance of Summer, the flourishing and growing season, it is time for us too now to turn inwards, to let go and to prepare ourselves for a new year of growth and flourishing.
It is a cycle, which if lived in alignment, will keep nature and ourselves balanced.
When you look at the cycle of the different seasons, and live in alignment, you live in alignment with the Tao as well. In this way you connect with the powerful Source of Creation, the pure life force.
We too cannot continue non-stop, and give and give and be outgoing all the time. We also cannot hold on to everything, We need to let go of the things which no longer serve us as well, and go inwards, to strengthen ourselves, so we can create and shine again in the next year. Autumn is the perfect time for reflection and for going deep within to feel who we are, to connect with our true selves and our true nature, and to let go of everything which is no longer in alignment with that.

Do you allow yourself to be your true self? To live in alignment with the Tao and to nourish yourself and to strengthen yourself? Do you allow yourself to shine your light and to show your inner strength?
Or is there something that holds you back or blocks you from receiving that love and light which nourishes you and which we all are made of.
Do you let go of the things which are ready to let go of, or are you persistently holding on to something because it is so precious to you or because you are afraid to loose it, because you don't know what will come in return. Trees are not afraid to let go of their leaves, they let them go, so they can nourish the ground they are standing on, so new strength can come to the tree and new buds will grow in Spring time.
In a similar way we are asked in the Fall season to let go, to go inwards, and to connect with and nourish our inner strength, our true essence and life force.

Autumn is the season which is connected to specific aspects of our health. In Traditional Chinese Medicine, Autumn is the season of the Metal Element. It is the season in which we are asked to pay attention to the specific aspects of this Element. We are asked to nourish them, to develop and heal them and to strengthen them.
The authority organ of the Metal Element, the Yin Organ, are the lungs. The Yang Organ is the Large intestines. Together they form a yin-yang pair. The meridians of both organs are related.
The body tissue which is part of this Element is the skin, body fluid is mucus and the sense organ is the nose.
The unbalanced emotion is sadness and grief.

The lungs are the authority organ of this Element.
The lungs have different functions for our wellbeing:

 • The lungs play a major role in controlling the energy of the respiratory system as well as the energy of the whole body.  
 • The lungs help to distribute the food essence and the body fluids throughout our bodies. 
 • The lungs nourish the skin and the hair. 
 • The lungs have the function of transporting liquid to the kidneys and urinary bladder. 
 • The nose also plays an important role. Through the nose we inhale and exhale the air which fills our lungs. 
 • Through the lungs we receive the clean Qi, the Pure Energy. 
The large intestines remove the waste material of our food from our body. But we are more than just our physical bodies. Think of all the stuff we absorb mentally and spiritually. Also on those levels we need to let go, so we can connect more deeply with the beauty within and around us. So we can be more deeply connected with our true Life force. It is therefore important to be aware of what we surround ourselves with and what we take in on many different levels. 


Our journey is about being more deeply involved in life and yet less attached to it. 
~ Ram Dass ~ 


The more we let go, the more free our lungs are able to breath. The more fresh air and clean energy we are able to take in. Through the lungs we are also able to take in the Pure Energy from Heaven, the clean chi, the essence.
Because the Fall Season and the Metal Element are connected, problems in the areas which belong to the Metal element could show up if there is an unbalanced situation. Your could think of lack of energy, fatigue, exhaustion, respiratory disorders, breathing difficulties, a weak voice, coughing, asthma, pale skin, dry skin, edema, runny nose, impaired sense of smell, problems with the intestines, and more.
You could maybe imagine, that if the lungs are not able to take in the clean essence, or the large intestines do not let go of the waste material, that this also has an impact on your mind and soul.
If there is an imbalance in the Metal Element this can also have an impact on our sense of self-worth. Every one of us is a unique creation and we have a purpose in this life. But sometimes we are not able to see our worth. It is not nourished by the lung essence or it is not freed from everything which doesn't serve us any longer.
And do not underestimate the impact of our emotions. Grief and Sadness are the unbalacend emotions which belong to the Metal Element. 

As you can see there are many symptoms which could be related, or wich could affect the different aspects of the Metal Element. When one aspect is out of balance, it could have an impact on the other aspects and bring them out of balance as well. Unresolved grief for example can bring the lungs or the large intestines out of balance. The use of medication in that case, does not always bring the desired result.

The Metal Element is part of the Five Elements and it nourishes the Water Element (this element contains the kidneys, urinary bladder, bones, ears, fear). So when the lung energy is strong and  balanced, it will nourish the kidneys well. When the Metal Element is out of balance, it could affect the Water Element over time.
The Metal Element controls the Wood Element (liver, gallbladder, tendons, nails, eyes, anger). When the Metal Element is out of balance,  it could have consequences for the Wood Element because it is no longer controlled properly. Unresolved grief for example could be lead to anger.
The Metal Element is also connected to the Heart Chakra. I have written about the Heart Chakra in a previous blog.
I hope you understand more now how everything in us is connected and related, and that one part affects other parts, physically, mentally, emotionally and spiritually. An imbalance in the Metal Element could bring forth imbalances in other Elements. It therefore is important to maintain or restore the balance in the Metal Element. The Fall Season is a perfect time to do this. 

How to restore balance?

Here on Mother Earth we are living in a Yin Yang World. The law of Yin Yang is a universal law. Everyone and everything consists of Yin and Yang.
When Yin and Yang, the two opposite forces, interact, creation and change happen. To put it another way, if you want to change a certain situation, you have to bring in the opposite force and let these two forces interact.
Every situation has its opposite situation.
To give a few examples:
If you are deficient in something, you need to take an extra dosis to replenish it.
If you are bitten by a venomous snake, you need to take an antidote.
If you experience too much stress, it is wise to build in more moments of relaxation.
If your bodyfluids or the spaces in your body are not pure enough, you need to detox or purify yourself.
There is always an opposite force. That is the third law of Newton.

When Yin and Yang are balanced, there is a healthy situation. When there is an imbalace, problems could occur.
There are many ways to bring back and restore balance in modern medicine and alternative medicine. Every healing method has its own way to do so.
In Soulfulness and Tao Healing we restore balance by focussing on the frequency and vibration in our vibrational field.
When there is a health problem, pain, illness, inflamation, there is negative information stored in one's vibrational field, a lower frequency, a more dense energy. Applying the third law of Newton, if you want to bring forth change and transformation, you need to bring in or amplify the positive information in that vibrational field. You can do so by applying love, light, spiritual healing, in order to transform the negative information to positive information.
This is what the techniques used in Soulfulness and Tao Healing focus on, the transformation of the negative information into postive information and in this way it affects the 5 different bodies (spiritual body, emotional body, mental body, energetic body, material body) simultaniously. It brings balance and creates order in the vibrational field.
You can do so by applying self-healing techniques or by receiving spiritual healing. Both are important and they form a yin-yang pair as well. 

The goal of both ways is to remove blockages and to bring in more light in the soul, to open and purify the heart, to transform the mind blockages, to promote energy flow and to transform the matter, in order to restore the connection with the Source in ourselves and around us.

With regard to soul blockages you can think of negative karma and negative memories carried on one's soul from this life and/or past lives or passed on from one's ancestors.

With regard to heartblockages you can think of egoism, unworthiness, judgment, greed, lack of wisdom, impurity and more.

With regard to mindblockages you can think of negative mindsets, negative beliefs, negative attitudes, ego and attachments.

In case of energy blockages there is too much or not enough energy around the cells or around the organs. 

In case of matter blockages there is a too much or not enough matter inside of the cells. 

You can adjust an unhealthy situation with the right food or medication, however it is not always enough to bring back health completely. We are not just physical bodies.
Psychology, mindfulness, meditation can bring you peace of mind.
But the openness of the heart and the condition of the soul are not often taken care of in most methods in modern medicine. These two specifically are connected to who we truly are, our pure essence. The root cause of illness is in one's soul. Heal the soul first, then healing of mind and body will follow.
Our true self and our soul often give us signals or messages that there is something we need to pay attention to in order to bring true healing. We need to learn how to interpret these signals and messages well. That is what Soulfulness can help you with. It gives you wisdom and knowledge to help to increase the positive frequencies and vibrations within and to let go of or transform the negative frequencies and vibrations. 

In the pursuit of Tao, every day something is dropped.

~ Tao Te Ching - Lao Tzu - chapter 48 ~

For some people it is hard to let go. Maybe there is fear of what little remains. But you can also look at letting go in a way of creating space for something new to come. When we let go physically, or we let go of old habits or beliefs, when we let go of whatever we derive our identity from, new space can open up for a new vision on who we are, more in alignment with our true self, our true essence. When we let go of who we are, we can become the ones we always have been..... more in alignment with our true selves. 

For other people it is hard to receive, hard to receive the true life force, the pure energy from Heaven which nourishes us in every way.
Also in this way we will get out of balance and alignment.
But the beautiful thing is, it is possible to transform and restore this!

You can learn to apply the different self-healing techniques specifically for the Metal Element or for transforming blockages in your 5 different bodies in general. In this way you can align with your true self and the Source step by step.
It is also possible to receive spiritual healing. There are many different forms of healing and many different channels for healing on Earth. Tao Healing is a very powerful form of healing. 

Does it really work?

Yes, there are many study cases which clearly show the positive results of Tao Healing.
Besides that, I know from my own experience that it really works. I have been sent back and forth from one doctor to another health care professional with my chronic illness. Both modern medicine and alternative medicine so far do not have a proper answer to the question what is the cause of my illness and therefore do not have a proper treatment either. When modern medicine can't find a reason for an health issue, or doesn't have an effective treatment, it can make you feel powerless or desperate. I know how that feels. But the health problems are real.
That science or medicine can't find something or prove something, doesn't take the problems away. It probably will take many more years before many health conditions will have a scientific explanation. That however, doesn't mean you are left empty-handed.

Your body has a beautiful and powerful capacity to heal itself and will always try to do so. It just needs the right circumstances to be successful. 
Soulfulness and Tao Healing brought me (and many others) lots of wisdom and possibilities to create these right circumstances. It brought hope and transformation in a situation what doctors had described as hopeless. By looking at it holisticly and in terms of frequencies and vibrations and information in the different bodies, I was able to bypass the diagnoses and bring forth change in many different ways. 
Through applying soulfulness techniques and receiving healings I have found answers I never found in any other method before and what is even more important, I was able to create change and transformation in a situation that I was told that I had to learn to live with. So I know from my own experience that it is truly powerful. 
That is the reason that I have studied it and received many certificates, so I am able to help others and to pass on the experiences that have changed my life. It is fascinating and exciting to experience again and again, how we can go to the rootcause of a situation via Soulfulness and Tao healing. 
If you want to know more about soulfulness and Tao Healing, please continue to read on this blog if you like. 

In love and light,
Barbara 

~ True beauty is revealed only if there is light from within ~

Gecertificeerd Soul Healer and Teacher,  Gecertificeerd Soul Communicator (Readings Akasha Kronieken) en Guan Yin Lineageholder

No comments:

Post a Comment