Friday 11 February 2022

(G)EEN HART VAN STEEN


(G)EEN HART VAN STEEN

lieve lezer,


Nog 3 dagen en dan is het Valentijnsdag.
Een dag waar velen van houden en een dag die anderen juist verafschuwen.

Ik houd wel van die dag, een dag waarop de Liefde centraal staat. Al gaat het mij meer om het gevoel dan om de commercie erom heen.

Noem me maar een "hopeloze" romanticus 🥰, maar niets mooiers dan je hart laten spreken en een ander laten weten dat hij of zij geliefd is, toch?
Of je hart wat geraakt wordt door iemand die laat voelen dat je geliefd bent. Is dat niet iets wat iedereen graag wil voelen?


Ik kan me nog zo goed een dag herinneren uit 1998. Het was een koude donkere vrijdagavond en ik liep van de metro naar huis. Toen ik dichterbij huis kwam, zag ik tot mijn verbazing licht branden in huis en ik vroeg me af of ik die ochtend soms het licht was vergeten uit te doen. Maar toen ik door de gang van het gebouw liep en voor mijn deur stond, hoorde ik geluid in huis en tot mijn verrassing ging ineens de deur wagenwijd open en daar stond mijn vriend met een grote lach op zijn gezicht te wachten. Verrassing! 😍
Eenmaal binnen zag ik dat er bloemen en een pot van mijn favoriete thee op tafel stonden te wachten en naast mijn theemok lag een mooi ingepakt cadeau. Ik begreep niet waar ik dat aan te danken had. Maar hij keek me alleen maar vol ongeduld aan… maak nu maar open!
In het pakje zat het nieuwste boek van mijn favoriete schrijfster van dat moment.
Hij vertelde me dat hij stond te wachten op de trein en daar het boek in de etalage van de boekwinkel zag liggen. Hij wist dat ik het boek nog niet had en dat ik daar heel blij mee zou zijn. Dus kocht hij het voor me en in het boek had hij een persoonlijke noot geschreven.
En toen… toen besloot hij als verrassing naar mijn huis te gaan, waar hij (on)geduldig zat te wachten tot ik die avond thuis zou komen.
Het lezen van zijn woorden bracht tranen in mijn ogen en die uitdrukking op zijn gezicht zie ik nu, 24 jaar later, nog voor me. Het gevoel wat het me gaf, is in mijn hart gegrift. Niet vanwege de cadeautjes, maar de uiting van liefde. Het voelde zo fijn om te voelen hoezeer hij om me gaf en dat hij graag bij me was en niet tot de volgende dag wilde wachten om me te zien, zoals we eigenlijk hadden afgesproken.

De titel van het boek was: “Een hart van steen”. Zijn hart was echter allesbehalve van steen en hij liet zelden een kans voorbij gaan om te laten voelen hoeveel ik voor hem betekende toen. Hij hielp mij mijn hart weer te openen nadat deze door een pijnlijke relatiebreuk eerder behoorlijk gesloten was geraakt.

EEN GESLOTEN HART
Ons hart kan open zijn en dan is het makkelijk om liefde te geven. Maar ons hart kan ook sluiten vanwege de pijn of om onszelf te beschermen.
Een gesloten hart heeft vele gevolgen voor ons leven en het is van belang om de pijn te helen en het hart weer te openen. Hoe opener ons hart is, hoe beter!
Het kan echter moeilijk zijn om het hart weer te openen, of het lukt wel, maar het opent slechts deels.

Als het hart (deels) gesloten is, leidt dat er onder andere toe dat (een deel van) onze liefde niet meer geuit kan worden en dat het lastiger is om liefde te ontvangen.


Liefde is wie we diep van binnen zijn en hoe meer we die liefde kunnen laten stromen hoe beter dat is voor alle facetten van ons leven. Zie voor meer hierover mijn blog: Herinner je wie je bent!

Liefde is wat ons verbindt.

Liefde is een gift, die je iedere dag kan geven of ontvangen.

Liefde heelt, zowel degene die liefde geeft als degene die liefde ontvangt.

Liefde is niet iets tastbaars, iets wat je vast kunt grijpen. Het is een woord, maar jij kan er definitie aan geven. Ook al is Liefde omschrijven iets wat lastig is. Om te weten wat liefde is, moet je dit eigenlijk voelen diep in je hart. En juist dat is moeilijk wanneer het hart gesloten is.Velen zijn op zoek naar liefde. Maar naar liefde hoef je eigenlijk niet te zoeken. Liefde is in ons en overal om ons heen en kan dus altijd gevoeld worden. Je hoeft er niet naar op zoek te gaan, het is er in vele vormen en vele gedaanten, in je familie, in je vriend(inn)en, in je huisdier(en), in een vreemde, of in die ene speciale geliefde.
Om Liefde te voelen en om liefde te kunnen ontvangen, is echter een open hart nodig. 
Ook om anderen te laten voelen wat zij voor ons betekenen zal ons hart open moeten zijn. 

Is jouw hart open? Of is het gesloten geraakt door iets wat is voorgevallen in je leven?
Ben jij in staat om vrijuit en onvoorwaardelijk liefde te geven?
Ben jij in staat om liefde te ontvangen?


Een van mijn favoriete quotes van Rumi is:

“Your task is not to seek for love, but merely to seek and find all the barriers within yourself that you have built against it.”

~ Rumi

Het is niet je taak om naar liefde te zoeken, maar eerder om alle barrières tegen de liefde die je in jezelf hebt opgebouwd op te sporen en ongedaan te maken.


~ RumiEr kunnen zoveel redenen zijn waarom ons hart barrières in zich draagt. 
Het is niet altijd even makkelijk om die barrières zelf op te lossen. Dan is het fijn om daar de hulp van krachtige lichtwezens bij te ontvangen die met hun licht, hun liefde, hun compassie, hun wijsheid ons hart kunnen helpen helen en openen.

Ik heb zelf ervaren hoe krachtig dat is. Mijn hart was door lieve mensen om me heen al weer deels geopend maar het opende pas echt toen ik de kracht van Tao Healing en Soulfulness leerde kennen. En hoe meer ik daar mee bezig ben, hoe meer ik voel dat er steeds diepere lagen in mij geopend worden. 
Zoals een Lotusbloem, waarbij de blaadjes laag na laag verder openen. 

Het belang van een open hart wordt me keer op keer in de boodschappen die ik via mijn spirituele kanalen ontvangen mag vanuit de zielenwereld duidelijk gemaakt. 
Zoals bijvoorbeeld in deze boodschappen, ontvangen in Augustus 2021:"Het hart openen voor liefde is het belangrijkste wat een mens kan doen, omdat het niet alleen zijn of haar leven zal zegenen, maar tegelijkertijd ook het leven van degenen om hen heen en ver daarbuiten.
Liefde is wat nodig is, liefde is waar we naar op weg zijn, liefde is wat heilzaam zal zijn voor alle levende en levenloze dingen. Liefde is de Sleutel tot alles. Open het hart voor liefde en alles zal bloeien.

 

Open je hart meer lieverds, je kunt je hart nooit genoeg openen. Er is geen einde aan het openen van het hart en de ziel. Er is geen frequentie en vibratie die fijn genoeg is die niet in het menselijk lichaam kan worden opgenomen wanneer het hart volledig open is. Open meer, geliefden, open meer. Dat is de boodschap die ik in het hart van ieder van jullie plaats. Dat is de boodschap waar je op kunt mediteren, om het in je wezen te integreren, zodat het je kan helpen om je laag voor laag te openen en de verschuiving te maken van leven als een normaal menselijk wezen vanuit het verstand, naar leven als een spiritueel wezen in een menselijk lichaam vanuit het hart en de ziel. Maak die verschuiving bewust en je hele leven zal ervan profiteren, want de ziel is de leidende kracht achter alles wat zich in je leven aandient. Er is geen toeval, er is geen vergissing, alles wat er met je gebeurt is een boodschap voor je ziel om waar te nemen, of een boodschap van je ziel aan elk aspect van je leven. Leef vanuit je hart, leef vanuit je ziel en het hele universum is in staat om zich voor je te openen en te reageren. De mate waarin dit kan, hangt af van de openheid van je hart. Dat is mijn boodschap voor jullie vandaag. Jullie zijn allemaal geliefd, jullie zijn allemaal gezegend. Jullie meest geliefde spirituele moeder Guan Yin" 

 

Je hart openen kun je doen via Zelfhelingsoefeningen, maar je kunt er ook Tao Healing voor ontvangen. De combinatie is het meest krachtig is mijn persoonlijke ervaring. 
Een voorbeeld van een oefening vind je hier: Het belang van een open hartchakra
Wil je graag hulp ontvangen via een healingsessie, neem dan eens deel aan een groepshealingsessie of maak een afspraak voor een individuele sessie. Op zondag 13 februari 2022 zal het thema van de groepshealingsessie speciaal voor Valentijnsdag zijn: Open je hart voor Liefde.

Velen hebben de kracht van deze healingsessies al ervaren en ik ontvang wekelijks mooie reacties, zoals bijvoorbeeld deze:


"Tijdens de healing voelde ik veel Licht in mijn hart en door me heen gaan en om me heen….ik viel samen met het licht…..werd als het ware opgenomen. Voelde de tijdeloosheid om me heen en de diepe stilte…..geen geluiden, niets….het verschil tussen mij en het Licht was er niet.. Alleen was er nog het besef dat dit gebeurde…
Een mooie ervaring, die ze mij hebben laten voelen….en aangereikt hebben…
Een moment van besef dat het Licht er altijd voor me is…
Liefs en dankjewel"

 

Tao Healing en Soulfulness kunnen je helpen met het (verder) openen van je hart zodat de Liefde de leidende kracht in jouw leven kan zijn achter je woorden, achter je daden.
Het brengt je hulp om de barrières op te lossen als dit moeilijk voor je is.
Het kan je helpen om de liefde (meer) te voelen en om deze te delen met anderen.

En dat is toch waar het op een dag als Valentijnsdag om draait, toch? Liefde voelen en delen met anderen. Om jouw hart (meer) te laten spreken en de mensen die jouw dierbaar zijn te laten voelen hoe speciaal ze zijn voor jou. 


Bron: https://pngtree.com/so/locked'>locked png 


Wat de vraag of het probleem ook is, LIEFDE is het antwoord!
Liefde heelt en lost blokkades op.
Open je hart meer en meer, en laat de liefde vrijuit stromen.

Maak er een mooie dag van de liefde van, lieve lezer!HAPPY VALENTINE’S DAY! 
In liefde en licht,

Barbara 


True beauty is revealed only if there is light from within ~

Gecertificeerd Soul Healer and Teacher,  Gecertificeerd Soul Communicator (Readings Akasha Kronieken) en Guan Yin Lineageholder
****************************************************************************************************


No comments:

Post a Comment